Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για πράξε

Καλή ψήφο!


Το μήνυμα των ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αίτια είναι συγκεκριμένα. Η αυτοκριτική είναι αναγκαία, όχι όμως το αυτομαστίγωμα, καθώς δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την κατάρρευση μιας ολόκληρης χώρας το 2009 και την υπαγωγή της στα μνημόνια. Απαιτούνται διορθωτικές κινήσεις για το μέλλον που με σαφήνεια αποτυπώνονται στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις εν όψει των εθνικών εκλογών. Ετσι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών προγραμμάτων που αφορούν άμεσα το μέλλον τους.
Θα επιλέξουν την αναπτυξιακή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που πέτυχε μια συμφωνία για το χρέος, εξασφαλίζοντας έναν καθαρό διάδρομο δεκαετίας, που προχώρησε στην ίδρυση της αναπτυξιακής τράπεζας, που ψήφισε έναν αναπτυξιακό νόμο με προτεραιότητα την καινοτομία και τη μεταποίηση, αλλά και τη φορολογική σταθερότητα για τις μεγάλες επενδύσεις. Ή θα επιλέξουν το σχέδιο της Ν.Δ. που ευθύνεται για τη γενικευμένη αποεπένδυση στο παρελθόν, που χαρακτηρίζει αναπτυξιακή κάθε πολιτική που οδηγεί στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα τμήματα παροχής υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, που οδήγησε με τα πρώτα δύο μνημόνια περισσότερες από 230.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο.
Θα επιλέξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, που κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία, περιόρισε την αδήλωτη εργασία, αύξησε τον κατώτατο και κατάργησε τον υποκατώτατο μισθό, που επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δεσμεύεται για την επόμενη τετραετία για 500.000 νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων εργαζομένων.
Ή θα επιλέξουν την πρόταση της Ν.Δ. που θεωρεί το μισθολογικό κόστος «βάρος» το οποίο θα συρρικνώσει προς όφελος μιας κακώς νοούμενης επιχειρηματικότητας «της αρπαχτής», που θεωρεί ότι οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας πρέπει να επικρατήσουν των συλλογικών και ο εργαζόμενος να είναι έρμαιο της καλής διάθεσης του εργοδότη.
Θα επιλέξουν την πρόταση της προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς για δίκαιη φορολογία και ελαφρύνσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μέσω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, της μείωσης της φορολογίας φυσικών προσώπων στο 20%, των επιχειρήσεων στο 25%, της μείωσης του ΕΝΦΙΑ που για τις μικρές περιουσίες θα φτάνει το 50%, της περαιτέρω μείωσης του ΦΠΑ.
Ή θα επιλέξουν τη νεοφιλελεύθερη πρόταση για μείωση της φορολογίας μόνο των επιχειρήσεων, με αντάλλαγμα περικοπές στο κοινωνικό κράτος και στα επιδόματα που αφορούν σε σημαντικό βαθμό τη μεσαία τάξη και τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας που θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Θα επιλέξουν την πρόταση της Αριστεράς για τη διεύρυνση του κοινωνικού κράτους που δεσμεύεται για 10.000 προσλήψεις στην υγεία, 15.000 προσλήψεις στην παιδεία, αύξηση των δαπανών για τους τομείς αυτούς ώστε να φτάσουν στον μ.ο. της Ε.Ε., διατήρηση του καθεστώτος της μίας πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση από τον δημόσιο τομέα και εγγύηση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης και των συντάξεων. Ή θα επιλέξουν την πρόταση της Δεξιάς για αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο ασφαλιστικό σύστημα που θα οδηγήσει σύντομα στην αδυναμία καταβολής των επικουρικών συντάξεων.
Τα διλήμματα είναι σαφή, όπως και σαφές είναι το γεγονός πως θα ζήσουμε με τις συνθήκες εκείνες που την 7η Ιουλίου θα διαμορφώσουμε. Καλή ψήφο.
* Εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειου Τομέα Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου