Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Προοπτική αυτοδύναμης κυβέρνησης Σαλβίνι στην Ιταλία και πιθανό Italexit

Η Ιταλία οδηγείται σε εκλογές ύστερα από τη σύγκρουση των δύο κυβερνητικών εταίρων, της Λέγκας του Σαλβίνι και των Πέντε Αστέρων του Ντι Μάιο. Εφ’ όσον αυτό γίνει πραγματικότητα, τότε όλα δείχνουν ότι, ο Ματέος Σαλβίνι με τη δημοτικότητά του ίδιου και του κόμματός του να ξεπερνά το 40%, θα αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με προοπτική τη συνέχιση του αντάρτικου ενάντια στην Ευρώπη της Γερμανίας και πιθανή έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ, στα πρότυπα του Brexit.
Ο Ματέο  Σαλβίνι αναδεικνύεται σε μεγάλο ηγέτη που μπορεί τελικά να είναι αυτός που θα σώσει ολόκληρη την Ευρώπη από την οικονομική κατοχή που της έχει επιβάλλει το 4ο Ράϊχ. Κατάφερε να “καταπιεί” τον άπειρο, άχρωμο και χωρίς ουσιαστικές θέσεις εταίρο του, Λουίτζι ντι Μάγιο, μια χείριστη επιλογή του Μπέμπε Γκρίλο για την ηγεσία των 5Α, αντιστρέφοντας πλήρως τους συσχετισμούς ανάμεσά τους.
Η σθεναρή στάση του απέναντι στις Βρυξέλλες όπως και στο μεταναστευτικό, εκτόξευσαν τη δημοτικότητά του και τον έκαναν παντοδύναμο στην Ιταλία και δημοφιλή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα σε αυτές του νότου και κατ’ εξοχήν στην Ελλάδα. Τα συστημικά ΜΜΕ βέβαια του επιτίθενται με βιαιότητα στον, αποκαλώντας τον ακροδεξιό, αλλά η δημοτικότητά του αντί να μειώνεται συνεχώς αυξάνεται.
Η προοπτική μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης Σαλβίνι στην Ιταλία έχει πανικοβάλει τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που αναμένεται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να την αποτρέψουν. Το επόμενο διάστημα θα έχει πολύ ενδιαφέρον στο μέτωπο αυτό που μπορεί να κρίνει την υπόσταση όλης της ΕΕ. Γεγονός είναι πάντως πως, η Ιταλία δεν είναι κλοτσοσκούφι της Γερμανίας όπως η είναι Ελλάδα. Πολύ δύσκολα το Βερολίνο θα τα βγάλει πέρα με τον Σαλβίνι, εκτός και αν χρησιμοποιηθούν τελικές λύσεις…..center@odosdrachmis.gr
odosdrachmis1@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου