Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες: Συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη

ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ο πρωθυπουγός κ. Μητσοτάκης είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.
Την ατζέντα μονοπώλησαν το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, για τα οποία οι απόψεις τόσο της Ελλάδας όσο και Γαλλίας ταυτίζονται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για τις γεωπολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν σήμερα, Σάββατο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Συνόδου Κορυφής, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί σύγκλιση για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, μετά το «παζάρι» της Παρασκευής που όμως δεν κατέληξε σε συμφωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, φέρεται ήδη να έχει παρουσιάσει μια νέα πρόταση με στόχο να επέλθει συμφωνία. 
Η πρόταση που κατέθεσε ο Σαρλ Μισέλ φέρεται να προβλέπει μείωση σε 450 δισ. ευρώ των ποσών που θα δοθούν ως επιχορηγήσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, από 500 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου