Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Λίβανος: Νεκροί από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού - Ζωντανή εικόνα, βίντεο, φωτογραφίες

ΚΟΣΜΟΣ
Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό του ΛιβάνουΛήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στη Βηρυτό, στον Λίβανο, ενώ υπάρχουν αναφορές για 10 νεκρούς. Εικόνες βιβλικής καταστροφής κάνουν τον γύρο.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού, στον Λίβανο, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ιατρικές και αστυνομικές πηγές, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10. Το Al Arabiya μετέδωσε ότι έχουν εντοπιστεί έξι σοροί στην περιοχή της έκρηξης. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik, μετά την έκρηξη μαύρος και λευκός καπνός εμφανίστηκαν στην περιοχή, ενώ η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη στο λιμάνι. Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο, νιτρικό νάτριο που είχε κατασχεθεί πριν ένα χρόνο από πλοίο και είχε τοποθετηθεί σε αποθήκη ίσως ήταν η αιτία της έκρηξης.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα σπιτιών και καταστημάτων χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Χαμάντ Χασάν, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Αρκετά σπίτια έχουν καταστραφεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, σύμφωνα με υπάλληλο του Ερυθρού Σταυρού, που μίλησε στο Sputnik.

«Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, αρχικά εξαιτίας των θραυσμάτων των γυαλιών. Κοντά στο λιμάνι, πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί, εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ίσως υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια» δήλωσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, αρκετοί πολίτες έχουν τραυματιστεί.

​Το Al-Arabiya μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή στην αστυνομία, ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, καθώς μετά την ισχυρή ακολούθησε μία μικρότερη.

Φωτογραφίες και βίντεο έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο από την έκρηξη και τους καπνούς στα κτίρια.

​Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Βηρυτού, η έκρηξη αποτελεί «εθνική καταστροφή παρόμοια με αυτή στη Χιροσίμα», καθώς και ότι χάθηκε η επαφή με μία από τις πυροσβεστικές μονάδες που παλεύουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο έργο συνδράμουν και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη δεν αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

​Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από διάφορους ανταποκριτές κάνουν λόγο για χτύπημα της πρωτεύουσας του Λιβάνου από δύο εκρήξεις, με μία από αυτές να σημειώνεται κοντά στο λιμάνι και η άλλη κοντά στην οικεία του πρώην πρωθυπουργού, Σάαντ Χαρίρι, στο κέντρο της πόλης.​

​Στην πρωτεύουσα επικρατεί χάος καθώς οι επικοινωνίες και ο ηλεκτρισμός έχουν κοπεί σε κάποιες περιοχές. Ο Υπουργός Υγείας της χώρας ζήτησε από τα νοσοκομεία να υπάρξει κινητοποίηση και να σωθούν οι ζωές των τραυματιών.

Ο Ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες ότι πύραυλος χτύπησε το λιμάνι της Βηρυτού, όταν ρωτήθηκε από το Sputnik.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου