Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτελεσματικότητα του στην εξελισσόμενη ελληνο-τουρκική κρίση. Το είχε κάνει και μετά τον Έβρο. Το ΄χαμε γράψει και τότε, το επαναλαμβάνουμε ξανά: δεν αρκεί.
Όσοι σπεύσουν να που ότι την ώρα της κρίσης “δεν κάνεις συνδικαλισμό” ας το ξανασκεφθούν, γιατί δεν θα αναφερθούμε στα μισθολογικά θέματα του προσωπικού των ΕΔ. Όχι γιατί δεν υπάρχει θέμα και γι΄ αυτά, αλλά επειδή ακόμη και οι ίδιοι τέτοιες ώρες δεν τα συζητούν καν. Κι ας βάζουν λεφτά από την τσέπη τους, για να είναι συνεπείς στην ανάκληση των αδειών που διατάχθηκε λόγω της κρίσης.

Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που πρέπει να επιλυθούν,γιατί έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των ΕΔ.
Οι καταγγελίες που φθάνουν στο Militaire.gr αυτές τις ημέρες είναι πολλές. Αποφεύγουμε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ακριβώς λόγω αυτής της κρίσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να “σκεπάσει” τα λάθη της διοίκησης που για να κάνει τη δουλειά της επιλέγει να χρησιμποιεί προσωπικό των ΕΔ να εργάζεται 80 ώρες την εβδομάδα. Αυτά συνέβαιναν και προ ελληνοτουρκικής κρίσης με διοικητές να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τις αναφορές του προσωπικού.
Όλα αυτά επειδή οι διοικητές και οι κυβερνήτες δεν θέλουν να πιέσουν τις ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων και αυτές με τη σειρά τους την πολιτική ηγεσία, για να δοθούν λύσεις άμεσες στο πρόβλημα της επάνδρωσης. Πριν φθάσουμε στις προσλήψεις ας κόψουμε τα “κοινωνικά αιτήματα” και τα “μαγειρέματα” μεταθέσεων και τοποθετήσεων. Ας τα περιορίσουμε έστω.
Γι΄ αυτό λοιπόν καλή η ευγνωμοσύνη, αλλά …δεν κάνει υπηρεσία.