Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Κεραμέως: Αυτό είναι το σχέδιο για το άνοιγμα σχολείων – Τι θα γίνει με τις απουσίες

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2590)
 0  0  0
Βρείτε μας

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων ανέπτυξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέλυσε όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων ανέπτυξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε πρωινή, τηλεοπτική της συνέντευξη, αναλύοντας όλες τις παραμέτρους των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. 

Άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου

Η κα Κεραμέως επανέλαβε πως η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και σημείωσε πως η ειδική επιτροπή θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές στην τάξη, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές» είπε η υπουργός στο Mega.

Μάσκα και διαφορετικά διαλείμματα

Δεν έχει διευκρινιστεί, ακόμη, από ποια ηλικία θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τη μάσκα. Νωρίτερα, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας τόνισε πως δεν έχει αποφασιστεί αν η μάσκα θα χρησιμοποιείται από την Α' ή τη Γ' Δημοτικού.

Η επιτροπή έχει αποφασίσει «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής» είπε η κα Κεραμέως.

Ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα αποφασιστούν και θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον σχολικό χώρο, ενώ θα βγουν και ειδικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Τι θα ισχύσει για τις απουσίες

Όσον αφορά στις απουσίες, η υπουργός εξήγησε πως θα υπάρξει πρόβλεψη για τις περιπτώσεις που κάποιος μαθητής ή συγγενικό του πρόσωπο, με το οποίο μένουν μαζί, νοσήσει. 

Επιπλέον, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες.

Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, όπως τόνισε θα ισχύουν αυστηρά μέτρα όσον αφορά στη χρήση μάσκας από όλους τους εμπλεκόμενους: μαθητές, οδηγούς και συνοδούς.

«Όλα αυτά είναι στη βάση των τωρινών δεδομένων. Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα».

Οι όροι σχετικά με την τηλεκπαίδευση

Το Υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο να εφαρμόσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία όταν και αν κριθεί απαραίτητο, σημείωσε η κα Κεραμέως, ξεκαθάρισε ωστόσο, πως δεν θα εφαρμοστεί για αυτούς που μπορούν κανονικά να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, αυτούς δηλαδή που δεν εντάσσονται σε κάποια κατηγορία που μπορούν να λείπουν δικαιολογημένα. 

«Οι απουσίες θα είναι για συγκεκριμένο λόγο. Το Υπουργείο είναι πλήρως έτοιμο για την τηλεκπαίδευση όπου και όταν αυτή χρειαστεί».

Οι προβλέψει για ειδικά σχολεία και Πανεπιστήμια

Τέλος, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις προβλέψεις σχετικά με τα ειδικά σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Όσον αφορά στην πρώτη κατηγορία, είπε ότι θα ισχύουν τα ίδια και με τα υπόλοιπα, με τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας να απομένουν να αποσαφηνιστούν τις προσεχείς ημέρες. Υπό εξέταση είναι και το ζήτημα των κυλικείων.

Στα Πανεπιστήμια, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί όπως αυτή του Ιουνίου, με τις βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων να ανακοινώνονται στο τέλος Αυγούστου.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου