Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Πυρετός» στην κυβέρνηση από τα αρνητικά ρεκόρ: Οι μάσκες και το άνοιγμα των σχολείων

 

Πυρετός» στην κυβέρνηση από τα αρνητικά ρεκόρ: Οι μάσκες και το άνοιγμα των σχολείων

Εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν θερμομετρήσεις σε ταξιδιώτες, στα πλαίσια μέτρων πρόληψης διασποράς του νέου κορωναϊού, στο λιμάνι του Πειραιά. Τρίτη 18 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR


 

Πυρετός που δεν λέει να πέσει “ψήνει” τα κυβερνητικά επιτελεία και τους επιδημιολόγους από τα απανωτά αρνητικά ρεκόρ με τα κρούσματα του κορωναϊού στη χώρα.

Η εξίσωση πάντως της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει πολλές μεταβλητές, εάν σκεφτεί κανείς, πως τα δεδομένα αλλάζουν άρδην προς το χειρότερο εννοείται, και βρισκόμαστε ούτε 20 μέρες πριν από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία –ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ– και η ανησυχία μεγαλώνει σε πολλά επίπεδα. Ενδεικτική της κυβερνητικής εγρήγορσης είναι και η σημερινή τακτική σύσκεψη για τον κορωνοϊό υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα γίνει 10:30.

Κι αυτό γιατί μετά και τις χτεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για τη γενικευμένη χρήση της μάσκας στα σχολεία, υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά. Εκπαιδευτικοί, γονείς και φυσικά επιδημιολόγοι βάζουν στη γενικότερη συζήτηση θέματα που ακόμη δεν μπορούν να απαντηθούν. Ο γενικός κανόνας προτάσσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη ασφάλεια και την υγιεινή.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου στο ethnos.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής η επιστροφή στα σχολεία να γίνει αλλά με πρόσθετα μέτρα για μαθητές και καθηγητές εκτός από τη χρήση μάσκας. Μάλιστα, ο ίδιος και ως μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, τονίζει πως «το ιδανικό θα ήταν κάθε μαθητής να καθόταν μόνος του σε ένα θρανίο αλλά και να πηγαίνουν τα παιδιά πρωί – απόγευμα για μάθημα».

Παράλληλα, κι ενώ πολλοί επιστρέφουν από τις διακοπές τους – κυρίως από τα νησιά- θέτει ακόμη έναν γρίφο, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν είναι… σύμμαχος με τον κορωναϊό ή όχι. Ενδεικτικά των ανησυχιών είναι τα δεδομένα με τα περιστατικά με κρούσματα σε υγειονομικούς και σε ενστόλους στην ΕΛΑΣ.

Επίσης, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, η περίπτωση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑμε το προσωρινό κλείσιμο στην Παθολογική κλινική προκειμένου να προχωρήσει ειδική απολύμανση και την ταυτόχρονη ένταξη του Ιπποκρατείου και του “Παπαγεωργίου” στα νοσοκομεία αναφοράς, εντείνει τη συζήτηση.

Βέβαια όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως η χρήση της μάσκας μπορεί να γίνει το ανάχωμα στη μετάδοση του ιού, ενώ παράλληλα το μεγάλο στοίχημα ακούει στο όνομα “νέοι” και πως θα πειστούν αν συνεργαστούν ακόμη περισσότερο για την εφαρμογή των μέτρων. Ενδεικτική της τροπής των πραγμάτων και εκτός συνόρων ήταν το χτεσινό “ανακοινωθέν” από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη μετάδοση του κορωναϊού περισσότερο από τους νέους – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ– μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

HJ με πληροφορίες από ethnos.gr κι άλλες πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου