“Δυναμικές λύσεις” στην κρίση του Oruc Reis δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης-Τι πρόταση απέρριψε
Λίγο πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η στρατιωτική ηγεσία είχε έτοιμη πρόταση για ενέργεια που θα προκαλούσε σοβαρά εμπόδια στον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis. Η πρόταση ήταν ρεαλιστική και ουδείς θα μπορούσε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι …προκαλεί. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη από τη μία να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει υποψία κλιμάκωσης,αλλά από την άλλη κάποιοι “κύκλοι” πυροδοτούν από χθες σενάρια για “κάτι μεγάλο που θα γίνει”. Τίποτα μεγάλο δεν έγινε και δεν αναμένεται πλέον.
Σ΄ αυτό το “επικοινωνιακό κλίμα” συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου. Στο ΣΑΜ συμμετέχει ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και φυσικά η στρατιωτική ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιείται προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, να αξιολογηθούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, να εξετασθούν ζητήματα τακτικής φύσεως και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.
Ποιες είναι οι περαιτέρω ενέργειες ,αφού όπως έχει γίνει σαφές η Ελλάδα “δεν επιθυμεί την στρατιωτικοποίηση της κρίσης”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου