Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Αυτοψία του Sputnik σε οίκους ανοχής: Ντουζ, σεντόνια μιας χρήσης και σεξ σε δυο στάσεις - Βίντεο

 

COVID-19
Κρούσματα: 
19.110.016
Ανέρρωσαν: 
11.580.573

Θάνατοι: 
715.180
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Βρείτε μας

Πώς δουλεύουν οι οίκοι ανοχής στην εποχή του κορονοϊού; Τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και ποια είναι αυτά; Το Sputnik επισκέφτηκε τρεις οίκους ανοχής στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνομίλησε με υπεύθυνους και εργαζόμενες και κατέγραψε τους νέους κανόνες λειτουργίας τους.

Η οδός Νικηφόρου Ουρανού βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή όπου λειτουργούν γραφεία εταιρειών, αντιπροσωπείες και συνεργεία αυτοκινήτων. 

Η συγκεκριμένη οδός όμως είναι πασίγνωστη λόγω της λειτουργίας αρκετών οίκων ανοχής που μέχρι πριν λίγα χρόνια βρίσκονταν στην περιοχή του Βαρδάρη και στην περιοχή της οδού Αν. Γεωργίου. Τελικά μετεγκαταστάθηκαν στη Νικηφόρου Ουρανού.

Θερμομέτρηση πελατών

Στη συγκεκριμένη οδό υπάρχουν δύο κατηγορίες οίκων ανοχής - που πλέον ονομάζονται στούντιο: τα golden και τα silver. Στην πρώτη κατηγορία, τα golden, οι παροχές των χώρων είναι υψηλού επιπέδου και οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ ενώ η δεύτερη κατηγορία, τα silver, είναι φθηνότερα.

© SPUTNIK / ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣΗ
Δωμάτιο σε οίκο ανοχής στη Θεσσαλονίκη

Ο κορονοϊός άλλαξε άρδην και τη φιλοσοφία της παροχής υπηρεσιών στον χώρο των οίκων ανοχής, βάζοντας όχι μόνο μέτρα προστασίας αλλά καθορίζοντας ακριβώς και το πώς θα γίνεται η επαφή μεταξύ του πελάτη και της ιερόδουλης

Πρώτα-πρώτα, ο πελάτης πριν περάσει το κατώφλι ενός οίκου ανοχής θα γίνει θερμομέτρηση.

«Αν έχει πυρετό δεν θα περάσει μέσα. Η θερμομέτρηση γίνεται στην πόρτα» ξεκαθάρισε στο Sputnik ο κύριος Ν. (σ.σ. θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του) ο οποίος διαφημίζει αρκετούς οίκους ανοχής μέσω ιστοσελίδας που διατηρεί, ενημερώνοντας το κοινό -σε αρκετές ξένες γλώσσες εκτός από τα Ελληνικά- για τα ωράρια λειτουργίας, τις κοπέλες που εργάζονται αλλά και τις παροχές που προσφέρουν.

«Οι πελάτες που έρχονται αφήνουν το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό του κινητό τους τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να καταγράφουμε σε ειδικό βιβλίο, έτσι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα να ειδοποιηθούν» είπε ο Ν.

Αντισηπτικά, υποχρεωτικό ντουζ και σεντόνια μιας χρήσης

Η κυρία Π. εργάζεται στην υποδοχή ενός golden studio. Αφού μας πρόσφερε νερό μας εξήγησε τους νέους κανόνες λειτουργίας που επιβλήθηκαν λόγω της COVID-19.

Στο στούντιο επικρατεί χαμηλός κόκκινος φωτισμός. Ο χώρος της υποδοχής είναι μεγάλος με πολλούς και άνετους καναπέδες ενώ σε μια άκρη υπάρχει πολυθρόνα μασάζ. Σε κάποια από τα δωμάτια υπάρχει και τζακούζι. Σε όλα υπάρχουν ατομικές ντουζιέρες.

«Κάθε φορά χρησιμοποιείται σεντόνι μιας χρήσεως. Υπάρχουν παντού αντισηπτικά ενώ ο πελάτης κατά την είσοδο του και την παραμονή του στο σαλόνι θα πρέπει να φορά μάσκα» είπε χαρακτηριστικά.

© SPUTNIK / ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣΗ
Αίθουσα αναμονής σε οίκο ανοχής στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, ο πελάτης που επισκέπτεται έναν οίκο ανοχής, τύπου golden, υποχρεωτικά πριν συνευρεθεί ερωτικά με την ιερόδουλη θα πρέπει να κάνει μπάνιο σε ειδικό χώρο εντός του δωματίου. Μάλιστα, θα του δοθούν αποστειρωμένες πετσέτες.

Η Πολιτεία -στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζόμενων στους οίκους ανοχής- έχει επιβάλει νέους κανόνες ακόμα και στη συνεύρεση προκειμένου να προστατευθούν πελάτες και ιερόδουλες. Έτσι, παρότι εντός του δωματίου κανείς εκ των δύο δεν υποχρεούται να φορά μάσκα, επιτρέπονται μόνο δύο στάσεις, αυτές που δεν θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο.

«Μετά από κάθε πράξη ο χώρος αερίζεται και απολυμαίνεται» είπε ο κ. Ν., υπενθυμίζοντας ότι όλες οι κοπέλες έχουν ατομικό βιβλιάριο υγείας και εξετάζονται κάθε 15 ημέρες από γιατρό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Όλες οι κοπέλες έκαναν μοριακό τεστ κορονοϊού»

Όταν επιβλήθηκε η καραντίνα στην Ελλάδα έκλεισαν και οι οίκοι ανοχής οι οποίοι επαναλειτούργησαν στις 15 Ιουνίου. Μάλιστα, όπως μας επισήμανε ο Ν., «όλες οι κοπέλες έκαναν μοριακό τεστ για τον κορονοϊό».

Οι κοπέλες που εργάζονται στους οίκους ανοχής που επισκεφτήκαμε είναι αυτοαπασχολούμενες και κατά συνέπεια δεν έτυχαν οποιουδήποτε βοηθήματος κατά την περίοδο του lockdown. Ωστόσο, οι κυρίες που εργάζονται στην υποδοχή είναι ασφαλισμένες και τέθηκαν από την εταιρεία σε καθεστώς αναστολής. Όπως ανέφερε ο Ν., με τα χρήματα που πήραν βοήθησαν «και τα κορίτσια έτσι ώστε να μην στερηθούν το φαγητό, τα βασικά δηλαδή».

Πτώση τζίρου κατά 50%

Σήμερα, η δουλειά, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μειωθεί σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού, σε ποσοστό που φτάνει το 50%. Ωστόσο, θεωρούν ότι με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται μπορούν και δουλεύουν, καταγγέλλοντας όμως παράλληλα «αυτά που γίνονται στην οδό Γιαννιτσών», έναν δρόμο όπου κάθε βράδυ εκδίδονται παράνομα γυναίκες.

© SPUTNIK / ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣΗ
Σεντόνι μιας χρήσεως χρησιμοποιούνται λόγω του κορονοϊού στους οίκους ανοχής

«Στην καραντίνα εκεί έβγαιναν μέρα. Τώρα βγαίνουν βράδυ όπως έκαναν παλιά. Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Η Γιαννιτσών είναι υγειονομική βόμβα» τόνισε ο κύριος Ν.

Στην αίθουσα αναμονής ακούγεται διαρκώς αισθησιακή μουσική. Ένας κύριος περιμένει την κοπέλα που θα τον πάει στο δωμάτιο. Δύο άλλες ήδη βρίσκονται με πελάτες στα δικά τους δωμάτια και η κυρία της υποδοχής φρόντιζε να είναι όλα στην εντέλεια, όπως να είναι ο χώρος πεντακάθαρος, να είναι γεμάτα τα μπουκαλάκια με αντισηπτικό υγρό και να υπάρχουν μάσκες στην είσοδο.

Η καθημερινότητα σε έναν οίκο ανοχής έχει αλλάξει ριζικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου