Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος: 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή - Τι έδειξαν τα τεστ κορονοϊού

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (90)
 0  0  0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται η είσοδος των προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στη Μόρια στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στο Καρά Τεπέ. Κάθε ένας υποβάλλεται σε τεστ για κορονοϊό.

Περί τους 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην προσωρινή, όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δομή που έχει στηθεί στο Καρά Τεπέ από το περασμένο Σάββατο. 

Κάθε ένας από όσους εισέρχονται στον καταυλισμό υποβάλλονται σε rapid test για τον κορονοϊό, με τις πληροφορίες του ΑΠΕ να αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί 35 κρούσματα. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης - Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

Να υπενθυμιστεί πως χθες, Τρίτη, έγιναν έξι συλλήψεις με την κατηγορία του εμπρησμού. 

Πρόκειται για έξι άτομα αφγανικής καταγωγής. Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «»Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου