Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αριθμός-ρεκόρ σήμερα στα κρούσματα: 453 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (269)
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε συνολικά 453 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

«Εκτίναξη» παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σημειώθηκαν 453 νέα κρούσματα της COVID-19 στην Ελλάδα.

Όπως διευκρίνισε ο ΕΟΔΥ, από τα νέα κρούσματα, τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.595, εκ των οποίων το 55,8% άνδρες, ενώ 2.618 (16,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.592 (42,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 79 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη, ενώ 24 (30,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μάλιστα, τo 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, με 181 ασθενείς να έχουν εξέλθει ήδη από τις ΜΕΘ.

Τέλος, τις τελευταίες 24 ώρες ακόμη έξι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τη φονική νόσο, ενώ η χώρα μας συνολικά μετρά 344 νεκρούς από την πανδημία.

Εκ των θανόντων, 128 (37,2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη και το 96,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της COVID-19, καθώς «μαζεύει» την πλειοψηφία των κρουσμάτων, ενώ από σήμερα έχουν τεθεί σε εφαρμογή και έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Σύμφωνα με το MEGA, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονταν κυρίως στην Κηφισιά και τα νότια προάστια, όμως πλέον, το πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα, θεωρούνται οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των κρουσμάτων που καταγράφονται ημερησίως.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί και μάλιστα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το 25% κλινών για κορονοϊό φιλοξενεί αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50%-55%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου