Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Χαρδαλιάς: Ενημέρωση για τον κορονοϊό με ταχυδρομικό κώδικα - Αναβάλλονται υπαίθριες παραστάσεις

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (314)
Βρείτε μας

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική και ανακοίνωσε μέτρο για τον πολιτισμό και την ειδική πλατφόρμα ενημέρωσης για το τι ισχύει σε κάθε περιοχή.

Αναστολή από την Πέμπτη όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση. 

Το μέτρο δεν αφορά τα θερινά σινεμά, ενώ εφόσον το θέλουν οι οργανωτές στον βαθμό που είναι εφικτό θα γίνεται livestreaming μετάδοση από την ΕΡΤ των παραστάσεων που αναστέλλονται.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ανέφερε ότι έως την Κυριακή, σε σύνολο 14.060 σχολικών μονάδων, οι επτά είναι σε αναστολή, ενώ έκλεισαν τμήματα σε 51 σχολικές μονάδες, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να αφορούν μαθητές και να συνδέονται με διακοπές.

Ενημέρωση ανά περιοχή με τον ταχυδρομικό κώδικα

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε εκτενώς στην ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊό ανά περιοχή και τα μέτρα που ισχύουν. Όπως είπε δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr. όπου οι πολίτες θα βλέπουν τον χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες, ανά δήμο και ανά περιφερειακή ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο. 

Ο πολίτης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να δει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων. Επίσης θα υπάρχει πίνακας που θα αναλύονται τα μέτρα που ισχύουν ανά χρώμα επικινδυνότητας και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για κάθε δραστηριότητα, όπως σχολεία, ΜΜΜ, άθληση, εστιατόρια. 

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα αναρτηθεί από την Παρασκευή στην κυβερνητική ιστοσελίδα.

Τι απάντησε για ενδεχόμενο lockdown

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενο lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Αυτό είναι η πεμπτουσία αυτού που κάνουμε. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια ας επικεντρωθούμε στην προσπάθεια».

«Όλα τα μέτρα είναι κλιμακωτά, το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι επόμενο βήμα» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο βήμα είναι το lockdown και πρόσθεεσ ότι «θεωρώ ότι είμαστε αρκετά μακριά από το lockdown».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου