Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Κακοκαιρία «Ιανός»: Διασώθηκε η οικογένεια στους Σοφάδες - Πώς θα κινηθεί ο κυκλώνας

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κυκλώνας Ιανός (59)
Βρείτε μας

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε περισσότερους από 600 απεγκλωβισμούς ενώ έχει δεχτεί πάνω από 2.500 κλήσεις για για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Αίσιο τέλος είχε η διάσωση μιας οικογένειας με τρίχρονο παιδάκι στους Σοφάδες Καρδίτσας, η οποία είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σοφάδων, Θάνος Σκάρλος, υπογράμμισε πως άνδες της ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα που επιχειρούσαν στην περιοχή, κατάφεραν να απεγκλωνβίσουν την οικογένεια από την οικεία της.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάσωση τριών ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο στον Αλμυρό Βόλου.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε και απομακρύνθηκαν σώοι. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος.

Ειδικά στην Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ανέλυσε το πού και πώς θα κινηθεί ο μεσογειακός κυκλώνας αυτός τις επόμενες ώρες.

«Οι καταιγίδες αυτή στιγμή εκτείνονται στα νότια της Πελοποννήσου και στην κεντρική Εύβοια και κινούνται προς τις Κυκλάδες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι πλέον μετατοπίζεται στο Αιγαίο και από αύριο θα προχωρήσει προς την Κρήτη, χωρίς όμως τόσο έντονα φαινόμενα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

«Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο» εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου