Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ξεκάθαρη γλώσσα απέναντι στην Τουρκία

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη θέση της Αυστρίας απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. 

«Η Αυστρία θα συνεχίσει να μιλά τελείως ξεκάθαρα, όταν η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τις αρχές του κράτους δικαίου ή εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως μέσο πίεσης» ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Σάλενμπεργκ αντικρούει την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εναντίον του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε χθεσινές συνεντεύξεις του, ο Κουρτς είχε καταγγείλει ως απολύτως ανεπίτρεπτη τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και την παραβίαση, από μέρους της, του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος.

Στη σημερινή συνέντευξή του, ο Αυστριακός υπουργός , τονίζει πως οι θέσεις του καγκελάριου αποτελούν συνεπή υπεράσπιση των αξιών στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και οι οποίες εγγυώνται τη σταθερότητα και την ευημερία  και δεν έχουν καμία σχέση με «ρατσισμό ή ισλαμοφοβία» όπως ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι ορισμένοι Τούρκοι πολιτικοί προφανώς δεν μπορούν να δουν τη διαφορά, «δείχνει για άλλη μια φορά πόσο μακριά έχει απομακρυνθεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια από την Ευρώπη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου