Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιο είναι το «Μοντέλο Μαδρίτης» για τον κορονοϊό που ίσως δούμε και στην Αττική

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (289)
Βρείτε μας

Με τα κρούσματα στην ελληνική πρωτεύουσα να αυξάνονται διαρκώς, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας.

Τρόπους να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού στην περιφέρεια Αττικής ψάχνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ανάμεσα στα σχέδια που μελετώνται προς εφαρμογή είναι και το μοντέλο της Μαδρίτης. 

Τι είναι το μοντέλο της Μαδρίτης

Στόχος αρχικά των αρχών είναι να προστατευτούν από τον ιό οι ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι.

Εάν το μοντέλο αυτό εφαρμοστεί στην Αττική, τότε επιβαρυμένες με ιικό φορτίο περιοχές θα μπουν σε lockdown θέτοντας περιορισμούς στην κυκλοφορία των κατοίκων στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, εξετάζεται η απαγόρευση πρόσβασης σε πάρκα και δημόσιους χώρους, όπως οι πλατείες όπου μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

Τι θα γίνει όμως με τις μετακινήσεις των κατοίκων στις περιοχές με lockdown; Μια πιθανή λύση είναι τα sms ή τα έντυπα μετακίνησης τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο γενικό lockdown.

Επίσης, σύμφωνα με το μοντέλο της Μαδρίτης το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης στις περιοχές με τοπικό lockdown θα μπορούσε να είναι περιορισμένο.

Παραμένουν τα οριζόντια μέτρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι βρίσκεται και ο περιορισμός των μετακινήσεων στην ηλικιακή ομάδα των ατόμων 65 χρόνων και άνω.

Την ίδια ώρα σε ισχύ θα παραμένουν τα ήδη υπάρχοντα οριζόντια μέτρα για το ωράριο εστιατορίων, τα καφέ μπαρ, τις υπαίθριες εκδηλώσεις, τις συναθροίσεις, τη χρήση μάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου