Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η νύχτα στη Μόρια - Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν σκηνές στα πεζοδρόμια


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Φωτιά στη Μόρια (38)
0 01
Βρείτε μας
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, μετά την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας θα φιλοξενηθούν στο «Blue Star Chios» το οποίο θα καταπλεύσει, τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/09), στο Σίγρι της Λέσβου.
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο μετά την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας και, τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/09), αναμένεται να δέσει στο Σίγρι το πλοίο «Blue Star Chios», στο οποίο θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Η επιλογή του λιμανιού στο Σίγρι και όχι αυτού στη Μυτιλήνη, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λέσβου, θεωρείται ως «στρατηγική» υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων, καθώς η πρώτη περιοχή απέχει 94 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού.

Σκηνές στα πεζοδρόμια

Δύσκολη ήταν η πρώτη νύχτα μετά την καταστροφή του καταυλισμού με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, την Τετάρτη (09/09), να στήνουν σκηνές ακόμα και στα πεζοδρόμια, στον οδικό άξονα που ενώνει τον τόπο που βρισκόταν η δομή με τη Μυτιλήνη.
Επίσης, στην περιοχή Λάρσος που βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ., σε παλιά ανενεργή εγκατάσταση, έχουν στηθεί σκηνές και μερίδα προσφύγων και μεταναστών έχουν μεταφερθεί εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου