Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Είμαι έτοιμος για πρόσθετα μέτρα στην Αττική

 

Κρούσματα: 
30.194.927
Ανέρρωσαν: 
20.541.326

Θάνατοι: 
946.371
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (203)
 0  0  0
Βρείτε μας

Νέο μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός αναφορικά με τον κορονοϊό και τη σημασία της λήψης μέτρων.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απευθύνει νέο μήνυμα στους πολίτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναφορικά με τη σημασία της τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό. 

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψή τους με τους λοιμωξιολόγους κατά την οποία ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. 

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωρά σε αυτή τη νέα παρέμβαση εντός των επόμενων ωρών, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής χρόνος. 

Συναγερμός για την Αττική

Χθες, Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 359 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με την Αττική να αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» για ακόμη μία ημέρα.

Τα στοιχεία σχετικά με την Αττική έχουν σημάνει συναγερμό στους ειδικούς, με τις φωνές που κάνουν λόγο για lockdown να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Τελευταία τοποθέτηση προς αυτή την κατεύθυνση ήταν αυτή της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κας Ματίνας Παγώνη, η οποία σημείωσε πως «είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική. (...) Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown».

Η ίδια σημείωσε πως υπάρχουν τρεις παράγοντες που θα κρίνουν κατά πόσο θα πάμε σε αυτό το σενάριο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής:

  • αριθμός κρουσμάτων,
  • αριθμός νοσηλευόμενων,
  • αριθμός διασωληνωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου