Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Πύρινη λαίλαπα στα Καλύβια Αττικής - Η φωτιά έφτασε σε αυλές σπιτιών, εκκενώθηκαν οικισμοί (Photos -

 Video)

Υπεράνθρωπη μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Καλύβια. Η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών ενώ δόθηκε εντολή για να εκκενωθούν οικισμοί. Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη μία ακόμα μεγάλη φωτιά, στη Νέα Μάκρη.

Η ατμόσφαιρα στην Κερατέα είναι αποπνικτική, λόγω του καπνού, και οι ισχυροί άνεμοι κάνουν το έργο των πυροσβεστών εξαιρετικά δύσκολο ενώ το μέτωπο κινείται προς την Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά ενώ σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφία, οι φλόγες έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την Ιερά Μονή Ευγνώμονος Ληστού στην Κερατέα.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν εμπνέει ανησυχία.

Ωστόσο, έως τώρα έχει δοθεί εντολή για εκκένωση στον οικισμό Φέριζα, όπως επίσης και στους οικισμούς Όλυμπος και Μόγριζα. 

 

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου