Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι 12 Οκτωβρίου

 

Κρούσματα: 
34.332.347
Ανέρρωσαν: 
23.884.125

Θάνατοι: 
1.023.566
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (590)
Βρείτε μας

Από τα 460 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα, τα 207 εντοπίστηκαν στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Με την ανακοίνωση 460 κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας, ξεκίνησε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της COVID-19.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων.

Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα καταγράφονται 314 κρούσματα ημερησίως, η μέση ηλικία είναι τα 39 έτη, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις διασωληνώσεις, άρα αυτή η κατάσταση απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση.

Όπως γνωστοποίησε, πραγματοποιήθηκαν 10.617 τεστ την τελευταία εβδομάδα, ενώ ένα ποσοστό 4% – 11% είναι τα εισαγόμενα κρούσματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως μετά από πρόταση και συνεννόηση με Επιτροπή, αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι 12 Οκτωβρίου.

Ακόμη, ο υφυπουργός αναφερόμενος στις πτήσεις από το εξωτερικό, από αύριο 3/10 μέχρι 12/10 οι επιβάτες από τις ακόλουθες χώρες θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού 72 ώρες πριν την άφιξή στους στην Ελλάδα:

  • Πολωνία
  • Τσεχία
  • Βουλγαρία 
  • Ρουμανία
  • Ουγγαρία

Επίσης:

  • ΗΑΕ
  • Μάλτα
  • Βέλγιο
  • Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων αλλά η αυστηρή τήρηση των μέτρων που ήδη έχουν αποφασιστεί, ενώ οι έλεγχοι έχουν ενταθεί, όμως: «δεν γίνεται να έχουμε ένα ελεγκτή σε κάθε γωνιά της χώρας».

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να μάθουμε να προφυλασσόμαστε από αυτόν. Έρχεται χειμώνας και όλοι ξέρουμε πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα ανέφερε πως υπάρχουν 47 περιστατικά (42 διαμένοντες και πέντε εργαζόμενοι), και στη μονάδα μένουν μόνοι οι εργαζόμενοι, ενώ οι διαμένοντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Την Τετάρτη το βράδυ ενημερωθήκαμεγια τα πρώτα 32 κρούσματα στο γηροκομείο. Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Ακόμη, αναφέρθηκε τόσο στα κρούσματα κορονοϊού στην εταιρία κονσερβοποιίας στην Σκύδρα και τα περιοστικά μέτρα στην Κύθνο.

«Ας κάνουμε λίγο υπομονή, τα αποτελέσματα κάποιων μέτρων για να τα αξιολογήσουμε χρειάζονται 14-15 μέρες. Μένει να δούμε την εξέλιξη τα επόμενα 24ωρα» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου