Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Μαθητές για τηλεκπαίδευση και απουσίες: «Η Κεραμέως μάς εκβιάζει, συνεχίζουμε τις καταλήψεις

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
 0  0  0
Βρείτε μας

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους δηλώνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας τονίζοντας ότι με την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκβιάζει τους μαθητές.

Με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση από σήμερα, Πέμπτη 1/10, απουσιολόγιο και κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών τα Σάββατα, τις αργίες και τις ημέρες/ώρες των εκδρομών, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «απαντά» στις καταλήψεις που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 700 σε όλη την Ελλάδα (περίπου 200 απ' αυτές στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας).

Σήμερα το πρωί, ανήμερα του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου σε 35 πόλεις της Ελλάδας, η κα Κεραμέως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του MEGA, πως στα υπό κατάληψη σχολεία εφεξής θα προβλέπονται απουσίες, με τους εκπαιδευτικούς να τηρούν απουσιολόγιο και τους διευθυντές να καταχωρίζουν αυτούς που παρακολουθούν τα μαθήματα στο σύστημα.

«Όσοι συμμετέχουν στην κατάληψη δεν θα μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση. Ο κάθε διευθυντής έχει εικόνα των μαθητών που παρεμποδίζουν τη διδασκαλία διά ζώσης» δήλωσε.

«Η κυρία Κεραμέως μάς εκβιάζει - Δεν υποχωρούμε»

Οι μαθητές ήταν ήδη καλά πληροφορημένοι για τις προθέσεις της υπουργού την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριό τους.

Ο Μίλτος Τσουκαλάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και μαθητής Β' Λυκείου στο 59ο ΓΕΛ Αθηνών, στα Άνω Πατήσια, είπε στο Sputnik πως το σχολείο του τελεί υπό κατάληψη εδώ και δύο εβδομάδες.

«Ήμασταν από τα πρώτα σχολεία στην Αθήνα που κάναμε κατάληψη μετά από Πάτρα και Χανιά που έδωσαν το έναυσμα. Τα αιτήματά μας είναι τα γνωστά: 15 μαθητές ανά τμήμα, απολύμανση στις αίθουσες, επαρκές καθηγητικό προσωπικό. Στο σχολείο μου έχουμε τάξεις ακόμα και με 27 μαθητές. Οι τάξεις είναι μικρές, δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Τα θρανία είναι κολλητά και πολλές φορές καθόμαστε δύο άτομα στο ίδιο θρανίο» δήλωσε.

«Οι καθηγητές μάς λένε ότι στηρίζουν τα αιτήματά μας, αλλά ότι δεν συμφωνούν με την κατάληψη ως μέτρο πάλης. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί δεν έχουμε άλλο μέτρο πίεσης προς το Υπουργείο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από τις καταλήψεις. Ειδικά μάλιστα από σήμερα, που η κα Κεραμέως μάς εκβιάζειΟι εξτρά ώρες μαθήματος σε αργίες, οι απουσίες, όλα αυτά, είναι εκβιασμός και καταστολή. Παρ' όλ' αυτά, παραμένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Η επιλογή μας είναι να κλιμακώσουμε τις καταλήψεις» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον μαθητή πάντως, η ζυγαριά των καταλήψεων δεν είναι πάντα σταθερή. Κάποιες μπαίνουν τώρα… στον «χορό» και κάποιες άλλες τερματίζονται ύστερα από λίγες ημέρες. Πολλές είναι βραχύβιες γιατί καταστέλλονται έντονα από γονείς και σε άλλες περιπτώσεις οι μαθητές κουράζονται.

Για μια ισχυρή θέληση για συνέχιση των καταλήψεων μίλησε και η Χριστίνα Γιαννακούλια, μαθήτρια Γ’ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου.

«Είμαστε σε κατάληψη μια εβδομάδα τώρα. Στην τάξη μου είμαστε 27 άτομα και στη Β' Λυκείου οι τάξεις έχουν 30 και 32 μαθητές! Δεν ξέρουμε ακόμα πόσα σχολεία θα μπορέσουν να συνεχίσουν, αλλά εγώ ελπίζω να κρατήσουν οι καταλήψεις μέχρι να γίνουν τα αιτήματα μας δεκτά» τόνισε.

Άλλωστε, όπως προειδοποιούν οι μαθητές από σχετικό ιστότοπο:

«Αν η κα Κεραμεως νομίζει πως με την απειλή να χάσουμε γιορτές και εκδρομές, να κάνουμε μάθημα το Σαββατοκύριακο και πάει λέγοντας, θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, είναι βαθιά γελασμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου