Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Ιωάννινα - Ποιοι χρειάζονται βεβαίωση μετακίνησης στην Κοζάνη

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (814)
Βρείτε μας

Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ξεπέρασαν το τελευταίο 24ωρο τα 500 καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ, ενώ οκτώ άνθρωποι έχασαν τη μάχη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στα Ιωάννινα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο σε σύσκεψη στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η περίπτωση της Κοζάνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλη τη χώρα. «Οτιδήποτε άλλο εκτός από απόλυτη εγρήγορση θα είναι εγκληματικό» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε «κρίσιμη και επικίνδυνη» φάση της πανδημίας του κορονοϊού και υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες αυτοπροστασίας.

Έκανε εκτενή αναφορά στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε χώρες της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «ναι μεν δείχνει μία σταθερότητα είναι όμως εξαιρετικά εύθραυστη».

Εξήγησε ότι το αυξημένο ιικό φορτίο στην Κοζάνη είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε επίπεδο 4, ενώ αύριο, Σάββατο, θα μεταβεί στην περιοχή. Σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων διευκρίνισε ότι η εκ περιτροπής λειτουργία τους προβλέπεται όταν εντοπίζονται κρούσματα στη σχολική κοινότητα. «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συρροή, δεν υπάρχει λόγος» για εκ περιτροπής λειτουργίας τόνισε.

Ποιοι χρειάζονται βεβαίωση μετακίνησης στην Κοζάνη

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, όσοι εργάζονται σε άλλη ΠΕ από αυτή της Κοζάνης ή όσοι μένουν σε άλλη ΠΕ και εργάζονται στην Κοζάνη, επιτρέπεται η μετακίνησή τους για το ωράριο εργασίας τους μόνο με βεβαίωση του εργοδότη τους και από την ΕΡΓΑΝΗ. Για τους δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται σε υπηρεσίες που παραμένουν ανοιχτές, απαιτείται βεβαίωση από τη υπηρεσία που απασχολείται. 

Στο μεταξύ, απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών, παραγωγών λαϊκών αγορών, αλλά και οι μετακινήσεις γενικότερα από και προς την Κοζάνη. Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να φύγουν από την Περιφερειακή Ενότητα, εφόσον διαθέτουν την αντίστοιχη βεβαίωση. 

Σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα, υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε εκατοντάδες rapid τεστ για κορονοϊό στα Ιωάννινα. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν 11 θετικά δείγματα που αφορούν επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 35 χρόνια. Σημειώνεται ότι, σε καραντίνα έχει μπει γηροκομείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου