Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Πλεύρης: Το δικαστήριό σας δεν δικάζει ούτε τον φασισμό ούτε τη δημοκρατία

 

Κρούσματα: 
37.564.435
Ανέρρωσαν: 
26.104.496

Θάνατοι: 
1.077.384
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Βρείτε μας

Αίτημα εξαίρεσης όλης της έδρας, πλην της εισαγγελέως, έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης.

Μεροληψία της έδρας απέναντι στον εντολέα του κατήγγειλε ο συνήγορος του Γιάννη ΛάγουΚώστας Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ενώπιον του  Εφετείου.

Κατά την έναρξη της αγόρευσής του ευχήθηκε το δικαστήριο να εγγυηθεί για την σωματική του ακεραιότητα. Αφότου αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο που έχει καλυφθεί η δίκη από τα ΜΜΕ, τα οποία, όπως είπε «προεξοφλούν το αποτέλεσμα της δίκης», επεσήμανε πως υπάρχει «επηρεασμός του δικαστηρίου» από την πολιτική σκηνή, ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης.

«Διακυβεύεται η αξιοπιστία του δικαστηρίου σας. Έχουμε υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί», επέμεινε, ενώ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων σχετικά με την καταδικαστική απόφαση της Τετάρτης.  

«Το δικαστήριό σας δεν δικάζει ούτε τον φασισμό ούτε τη δημοκρατία. Δικάζει πράξεις. Ο φασισμός και ο ναζισμός άλλωστε είναι ιδεολογίες. Δεν δικάζονται οι ιδεολογίες. Δεν νικάται ο φασισμός εδώ, ούτε με δικαστικές αποφάσεις. Και σας το λέω εγώ που δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή», υπογράμμισε.

Έβαλε, ακόμη, στο μικροσκόπιο τη Μάγδα Φύσσα, τονίζοντας πως έχει γίνει σεβαστή αυτή η μητέρα άλλα όχι η μητέρα ενός άλλο θύματος, του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Ανεχθήκατε την παρέμβαση νομοθετικής εξουσίας, η οποία μέσα στη Βουλή σήκωνε πανό "όλοι είναι ένοχοι"», είπε αναφερόμενος στην κίνηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Προσβάλει το τεκμήριο της αθωότητας το να γράφεται σε ποια κελιά θα πάνε. Έχουμε ένα σύνολο παραβιάσεων και άνομων ενεργειών», επεσήμανε και συνέχισε:

«Χωρίς αμετάκλητη απόφαση δεν καταρρίπτεται το τεκμήριο αθωότητας.  Και τα ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να προεξοφλούν. Αλλά με την ανοχή σας μας δίνει την υπόνοια ότι πρόκειται περί επιδοκιμασίας».

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε γνωστό το αίτημα του Γιάννη Λαγού να γίνει εξαίρεση της έδρας, πλην της εισαγγελέως και των αναπληρωματικών δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου