Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Τρίτος «γύρος» σήμερα στο Εφετείο – Όλες οι εξελίξεις μέσα από το Εφετείο

 

Κρούσματα: 
36.564.581
Ανέρρωσαν: 
25.482.864

Θάνατοι: 
1.062.679
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τη διαδικασία να αναμένεται να είναι για άλλη μία μέρα πολύωρη.

Συνεδριάζει για τρίτη συναπτή ημέρα το τριμελές σώμα του Εφετείου Αθηνών για την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η δίκη διεκόπη ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από τη δεύτερη μαραθώνια συνεδρίαση, κατά την οποία ανακοινώθηκε η εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου για την αναγνώριση ελαφρυντικών σε ορισμένους εκ των καταδικασθέντων.

Πρόκειται για όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν έχουν τελέσει κακουργηματική πράξη στο παρελθόν. Η πρότασή της δεν αφορά τον σκληρό πολιτικό πυρήνα που κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Ηλία Παναγιώταρο.

Οι συνήγοροι αυτών θα τοποθετηθούν σήμερα επί τους ελαφρυντικών που θέλουν για τους εντολείς τους, ενώ στη συνέχεια η έδρα θα αποσυρθεί προκειμένου να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών. Επόμενη πράξη είναι η ανάγνωση της λίστας των καταδικασθέντων με την επισήμανση «ένοχος με τα συγκεκριμένα ελαφρυντικά» ή «ένοχος χωρίς ελαφρυντικά».

Η εισαγγελέας, στη συνέχεια, θα παρουσιάσει την πρότασή της επί των ποινών, οι συνήγοροι θα αγορεύσουν επί της πρότασης και το δικαστήριο θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση. 

Μεγάλη είναι πιθανότητα οι αποφάσεις για τις ποινές να αποδοθούν τη Δευτέρα ή ακόμη και την Τρίτη.

Νεα μηνύματα
  • 13:29

    Συνεχίζονται οι αγορεύσεις επί των ελαφρυντικών

    Συνεχίζονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων των καταδικασθέντων για τη Χρυσή Αυγή στ Εφετείο, με τη διαδικασία να αναμένεται να διαρκέσει για περίπου δύο ώρες ακόμη. 

  • 13:20

    Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις πιθανές συλλήψεις

    Δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, 7 Οκτωβρίου 2020

    Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

    Επιχειρησιακά έτοιμη είναι η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, όταν ανακοινωθούν οι ποινές από το δικαστήριο.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 12:44

    Δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων: Μόνη λύση η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας

    «Ο  πραγματικά προκλητικός Ποινικός Κώδικας που δεν στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε καταδικασμένο για
    το αδίκημα τη διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποκλειστικά και μόνον με αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι αυτό. Δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι άλλο», διευκρινίζει, μέσω του Sputnik, o Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

    Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα φθάνει στο Εφετείο Αθηνών

    Δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων: «Μόνη λύση η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας»

    Μοναδική λύση σήμερα για τον ποινικό κώδικα είναι η αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας, εκτιμά ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 12:30

    Κύριο θέμα στα πηγαδάκια εντός και εκτός του Εφετείου οι διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα

  • 12:03

    Η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου στο δικαστήριο - Συνομίλησε με τη Μάγδα Φύσσα

    Η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου, Τζώρτζια Γλέζου, βρέθηκε το πρωί στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών για να εκφράσει την καταδίκη της κατά της Χρυσής Αυγής.

    Κατά την έξοδό της από το δικαστήριο είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τη Μάγδα Φύσσα, η οποία προσερχόταν εκείνη την ώρα για τη δικάσιμο.

  • 12:00

    Τι θα γίνει με την έδρα του Γιάννη Λαγού στην Ευρωβουλή

    Ο Γιάννης Λαγός

    Χρυσόγονος: Ο Λαγός μπορεί να είναι στη φυλακή και να παραμείνει ευρωβουλευτής

    O συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος διασαφήνισε σήμερα πως παρά την καταδίκη του Γιάννη Λαγού, αυτός δεν πρόκειται να χάσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 11:56

    Κορυφώθηκε η «πολεμική» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Χρυσή Αυγή

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Σταύρο Κοντονή μετά τον «πόλεμο» που ξέσπασε σχετικά με την τοποθέτησή του επί του νέου εκλογικού νόμου. 

    Ο κ. Κοντονής εκτιμά πως το νέο πλαίσιο θα ρίξει «στα μαλακά» τη Χρυσή Αυγή.

    Ο Σταύρος Κοντονής

    Θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό της διαγραφής Κοντονή

    Πολιτική «θύελλα» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Κοντονή να διαγράφεται από το κόμμα, ύστερα από ώρες εκατέρωθεν καταγγελιών.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 11:54

    «Μάλλον δεν θα τελειώσει ούτε και σήμερα η διαδικασία»

    Η ομάδα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την υπόθεση του ΠΑΜΕ εκτιμά πως «μάλλον δεν θα τελειώσει ούτε και σήμερα η διαδικασία. Είναι  δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή».

  • 11:51

    Με αγορεύσεις των συνηγόρων των καταδικασθέντων ξεκινά η διαδικασία

    Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή των: Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Ηλία Παναγιώταρου, «ανοίγουν» τη σημερινή διαδικασία με τις αγορεύσεις επί ελαφρυντικών για τους εντολείς τους.

  • 11:48

    Η γνώμη των πολιτών για την καταδικαστική απόφαση

    Έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τη γνώμη των πολιτών αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

    Δίκη της Χρυσής Αυγής

    Δίκη της Χρυσής Αυγής: Τι λένε οι πολίτες για την απόφαση

    Έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τι λένε οι πολίτες για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 11:46

    Λιγοστοί, για άλλη μία ημέρα, οι καταδικασθέντες που δίνουν το «παρών» στην αίθουσα

  • 11:41

    Εξηγήσεις της εισαγγελέως για την πρότασή της

    Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση του δικαστηρίου, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο για να προβεί σε εξηγήσεις με αφορμή τις «σφοδρές λεκτικές επιθέσεις» που δέχτηκε, όπως είπε, από τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων κατηγορούμενων χτες, λόγω της πρότασής της να απορριφθούν τα ελαφρυντικά, σε αντίθεση με την πρόταση που είχε διατυπωσει τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε είχε ζητήσει να απαλλαγούν οι 68 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματική οργάνωσης και συμμετοχής και να καταδικαστεί μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τον φόνο του Παύλου Φύσσα.

    «Δέχθηκα  σφοδρή λεκτική επίθεση από τους συνηγόρους, οι οποίοι άφησαν αιχμές για αλλαγή πλεύσης μου λόγω του κλίματος που  δημιουργήθηκε. Παραμένω πιστή στην πρότασή μου  σύμφωνα με τη συνείδησή μου για να μην υπάρχουν σκιές», δήλωσε.

    «Ο εισαγγελέας όφειλε να λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του δικαστηρίου και να τη σέβεται. Ημουνα υποχρεωμένη παρά την αντίθεση πρότασή μου  να προτείνω σύμφωνα με τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Η κρίση για τα ελαφρυντικά  ανήκει άλλωστε  στο δικαστήριο».

    Δίκη της Χρυσής Αυγής

    Απάντηση εισαγγελέως στους συνηγόρους καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής: Μένω πιστή στην πρότασή μου

    Η εισαγγελέας της έδρας κατά την έναρξη της τρίτης ημέρας της συνεδρίασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να προβεί σε εξηγήσεις με αφορμή λεκτικές επιθέσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 11:39

    Σήμερα οι αγορεύσεις για τα ελαφρυντικά Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη



    Μαραθώνια αναμένεται να είναι και η σημερινή, τρίτη, συνεδρίαση του Εφετείου Αθηνών για την ιστορικής σημασίας δίκη της Χρυσής Αυγής.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 11:38

    Τρίτη ημέρα της πολύκροτης δίκης για την Χρυσή Αυγή

    Συνεδριάζει για τρίτη ημέρα το τριμελές σώμα του Εφετείου Αθηνών, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει τυχόν ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες, αλλά και τις ποινές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου