Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Μαρία Λεπενιώτη: Ποια είναι η αρεοπαγίτης που προήδρευσε στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής

 


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Η Μαρία Λεπενιώτη έχει στο βιογραφικό της πολλές σημαντικές δίκες όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», δίκες εκβιαστών, τη δίκη για εξοπλιστικά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Μαρία Λεπενιώτη, έχει πλέον προαχθεί σε αρεοπαγίτη, ενώ εισήλθε στο δικαστικό σώμα όταν ήταν μόλις 26 ετών, το 1984.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής προήχθη σε πρόεδρος Εφετών και λίγο καιρό πριν σε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. 

Πέτυχε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, να διευθύνει με πλήρη ισορροπία μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση όπως αυτή της Χρυσής Αυγής με τις δεκάδες εντάσεις και την τεράστια φόρτιση.

Η αρεοπαγίτης έχει μακρά εμπειρία σε δύσκολες δίκες, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», δίκες εκβιαστών, τη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ.ά.

Μάλιστα, πριν 32 χρόνια υπήρξε η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, 7 Οκτωβρίου, το Τριμελές Εφετείο ανακοίνωσε την απόφασή του κρίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, κρίθηκαν ένοχοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρη, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς. Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου