Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία, ενώ ο Πούτιν υπόσχεται εμβόλιο και σε άλλες χώρες

 Ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία, ενώ ο Πούτιν υπόσχεται εμβόλιο και σε άλλες χώρες

Μόσχα, πολίτες σε λεωφορείο

AP Photo/Pavel Golovkin



Ο απολογισμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην ανατολική Ευρώπη ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια το Σάββατο, ημέρα κατά την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων με τη Μόσχα να καταγράφει σχεδόν το ένα τρίτο των περιστατικών.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 24.822 νέες μολύνσεις από κορονοϊό, από τις οποίες οι 7.168 ήταν στην πρωτεύουσα Μόσχα, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της κρίσης σε 2.064.748. Επίσης, αναφέρθηκαν 467 θάνατοι από Covid-19, επίσης αριθμός-ρεκόρ, με το σύνολο να γίνεται 35.778.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους ηγέτες της G20, κατά την τηλεδιάσκεψή τους, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού Sputnik V και σε άλλες χώρες που το χρειάζονται.

Η Ρωσία εκτός από το Sputnik V ετοιμάζει ακόμη δύο εμβόλια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε ότι η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εμβολίων πρέπει να είναι ο «κοινός μας στόχος».

Πάνω από 5 εκατ. κρούσματα στην ανατολική Ευρώπη

Η πανδημία έχει πλήξει πολύ βαριά την ανατολική Ευρώπη, καθώς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, o απολογισμός των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια σήμερα. 

Η περιοχή αυτή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Λευκορωσία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Σλοβακία και η Ουκρανία, συγκεντρώνει τον υψηλότερο απολογισμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ευρώπη ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων ήταν πάνω από 82.000 και οι θάνατοι ήταν επίσης κατά μέσο όρο πάνω από 1.500.

Η Ρωσία, η Πολωνία και η Ουκρανία βρίσκονται μεταξύ των 20 χωρών με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, ενώ η Ευρώπη έχει έως σήμερα καταγράψει πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 346.000 θανάτους, επίσης σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου