Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Απαγόρευσαν στον ΔΣΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

 Απαγόρευσαν στον ΔΣΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

EUROKINISSI



Σε ακόμα μια ενέργεια ενδεικτική της αυταρχικότητας με την οποία συμπεριφέρεται, προχώρησε η κυβέρνηση, απαγορεύοντας σε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών –η οποία τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα– να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο. 

Την έντονη αντίδρασή του για το γεγονός αυτό εξέφρασε ο γραμματέας του ΔΣΑ Μιχάλης Καλατζόπουλος (ο οποίος μάλιστα δεν ανήκει στον χώρο της Αριστεράς), σε σχετική του ανακοίνωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο ΔΣΑ και η Ολομέλεια «οφείλουν να δράσουν άμεσα καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές».

Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, κάνοντας λόγο για αυταρχικό κατήφορο του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του Μ. Καλατζόπουλου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με εκπρόσωπο της Ολομέλειας επρόκειτο σήμερα να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ως ελαχιστο φορο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο. Τηρώντας και τον περιορισμό της αστυνομικής διάταξης (ανεξαρτήτως αν προσωπικά διαφωνώ με αυτή) προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λάβει χώρα η κατάθεση του στεφάνου.

Παρά ταύτα μόλις ενημερώθηκα ότι απαγορεύθηκε στους εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος να καταθέσουν στεφάνι. Θεωρώ ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία, την ιστορία και τους αγώνες του σώματος. Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια οφειλουν να δράσουν άμεσα καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου