Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αναστέλλονται οι άδειες στις δημόσιες δομές Υγείας

 Αναστέλλονται οι άδειες στις δημόσιες δομές Υγείας

Hannah McKay via AP



Την αναστολή των αδειών όλων των εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας αποφάσισε ο αρμόδιος υπουργός, καθώς αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας μαρτυρώντας τα ελλιπή μέτρα παρά το κυβερνητικό αφήγημα περί 7.000 προσλήψεων στο ΕΣΥ.

Η απόφαση αφορά την αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία - Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Η απόφαση ισχύει μέχρι νεωτέρας.

Γέμισαν οι απλές κλίνες Covid στη Θεσσαλονίκη

Την απόγνωση των γιατρών στη Θεσσαλονίκη, που τέθηκε σε καθολικό lockdown, μετέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3, η κ. Κατσίμπα επισήμανε ότι οι 43 επιπλέον ΜΕΘ που εξαγγέλθηκαν χθες από τον Β. Κικίλια για τη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη σχεδόν γεμίσει και ότι για να δημιουργηθούν αυτές οι ΜΕΘ μεταφέρθηκαν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές.

Επιπλέον και τα απλά κρεβάτια με ασθενείς Covid είναι πλήρη και για να νοσηλευθούν επιπλέον ασθενείς χρησιμοποιούνται κρεβάτια άλλων κλινικών που στερούνται από τους υπόλοιπους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου