Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Πομπηία: Τα λείψανα ενός άνδρα και του σκλάβου του εντόπισαν οι αρχαιολόγοι - Φωτογραφία

 

Κρούσματα: 
58.226.396
Ανέρρωσαν: 
37.280.962

Θάνατοι: 
1.381.823
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Σε μια ακόμα ανακάλυψη έφτασαν οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία, καθώς εντόπισαν τα λείψανα δύο ανδρών που σκοτώθηκαν στην έκρηξη του Βεζούβιου.

Σε ακόμα μια αρχαιολογική ανακάλυψη έφτασαν οι αρχαιολόγοι που εξερευνούν τα ερείπια της Πομπηίας, αφού εντόπισαν τα λείψανα δύο ανδρών, οι οποίοι και σκοτώθηκαν κατά την ηφαιστειακή έκρηξη που σημειώθηκε το 79 μ.Χ.

Η Πομπηία, που βρίσκεται 14 μίλια νοτιοανατολικά της Νάπολης, φιλοξενούσε περίπου 13.000 ανθρώπους το 79 μ.Χ. όταν σημειώθηκε έκρηξη στο ηφαίστειο Βεζούβιος που βρίσκεται κοντά, θάβοντας την πόλη και παγώνοντας τον χρόνο. Τα ερείπια της πόλης ανακαλύφθηκαν τον 16ο αιώνα και οι οργανωμένες ανασκαφές ξεκίνησαν περίπου το 1750.

Οι αρχαιολόγοι που ανακάλυψαν τα λείψανα των δύο ανδρών, πιστεύουν πως πρόκειται ενδεχομένως για έναν άντρα υψηλού επιπέδου και τον σκλάβο του, σύμφωνα με την εφημερίδα Observer.

Η ανακάλυψη έγινε σε μια ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορανοϊού, δήλωσε το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Ο διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, Μάσιμο Οσάνα, δήλωσε πως, τα δύο θύματα ίσως αναζητούσαν καταφύγιο όταν κατακλύστηκαν από σύννεφα τέφρας, βράχου και τοξικών αερίων λίγο μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

​Το ένα θύμα που πιστεύεται ότι είναι ένας άντρας υψηλού επιπέδου, υπολογίζεται πως ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών ενώ είχε ακόμη ίχνη από μάλλινο μανδύα κάτω από το λαιμό του.

Ο δεύτερος, πιθανώς ηλικίας 18 έως 23 ετών, ήταν ντυμένος με χιτώνα και είχε έναν αριθμό θρυμματισμένων σπονδύλων, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να ήταν σκλάβος που έκανε βαριά χειρονακτική εργασία.

Τα λείψανα βρέθηκαν σε υπόγειο θάλαμο στην περιοχή μιας μεγάλης βίλας όπου είχαν εντοπιστεί παλαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα.

​Τα δόντια και τα οστά των ανδρών διατηρήθηκαν και τα κενά που αφέθηκαν από την αποσύνθεση του μαλακού ιστού του σώματος γέμισαν με γύψο που αφέθηκε να σκληρύνει και στη συνέχεια ανασκάφηκε για να δείξει το περίγραμμα του σώματός τους.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκίνι έγραψε στο Twitter ότι το εύρημα ήταν «εξαιρετική ανακάλυψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου