Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Κίνδυνος για κυλιόμενα lockdown μετά την αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων

 Κίνδυνος για κυλιόμενα lockdown μετά την αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ



Oριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία, τεστ αντοχής στο ΕΣΥ. Για τον χρονικό ορίζοντα της καραντίνας μιλά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς.

Σε άμεσο κίνδυνο η προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας της πανδημίας, καθώς δραματική είναι η αύξηση των θυμάτων και των διασωληνωμένων, την ώρα που οι γιατροί της πρώτης γραμμής βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στα νοσοκομεία όπου η κατάσταση είναι οριακή.

Το προηγούμενο διήμερο 69 συμπολίτες μας κατέληξαν και πάνω από 600 εισήχθησαν σε ΜΕΘ, ενώ από τις αρχές του μήνα η χώρα μετρά ήδη συνολικά 17.477 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα τα σενάρια για κυλιόμενα lockdown να επανέρχονται.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά (ΕΡΤ) σήμερα το πρωί η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ), τόνισε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη μέχρι το Πάσχα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι εάν τηρηθούν τα βασικά μέτρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τα οποία όπως είπε πρέπει «να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας όπως την αλφαβήτα, για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή μετά το το lockdown », τότε θα αποφευχθεί ένα νέο μετά την 1η Δεκεμβρίου.

Η κ. Παγώνη τόνισε την ανάγκη για σωστή χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, ώστε να βγούμε από το λουκέτο, το οποίο θα στοιχίσει πολύ στη χώρα, να ψωνίσουν οι πολίτες στα μαγαζιά και να κάνουν ρεβεγιόν στα σπίτια τους με τις οικογένειές του και χωρίς καλεσμένους. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τους παράγοντες, που θα επιτρέψουν την έξοδο από την καραντίνα, επανέλαβε πως αυτή θα κριθεί από το εάν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων σε τριψήφιο αριθμό, των νοσηλευομένων, που ήδη ξεπέρασαν τους 2050 σε τμήματα του Covid-19, και των διασωληνωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου