Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Γώγος: Αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση έως τις 15 Δεκεμβρίου, δεν πρέπει να ανοίξει η αγορά

 

Κρούσματα: 
66.654.824
Ανέρρωσαν: 
42.889.583

Θάνατοι: 
1.530.877
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (495)
 0  0  0
Βρείτε μας

Προειδοποίηση από τον Χαράλαμπο Γώγο για αναμονή και πολύ προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αν δεν καταγραφεί βελτίωση έως τις 15 του μήνα.

Αν τα υπάρχοντα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15 του μηνός, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα της αγοράς, προειδοποίησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

«Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας», σημείωσε.

«Αυτή την στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, αν το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, κι όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να περιμένουμε κάνοντας πολύ προσεκτικά βήματα.

Όπως τόνισε, το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε, επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίες γεμίζουν.

Ο ίδιος, μάλιστα, επικαλέστηκε την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων που επισήμανε τους μελλοντικούς κινδύνους τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα μεταγενέστερο άνοιγμα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ.. Γώγος ο κορονοϊός, πέραν των υγειονομικών του επιδράσεων, έχει σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις .

«Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει.» είπε συγκεκριμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου