Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Σκοτωμός» στον αέρα με πρωταγωνιστή τον Γεωργιάδη: «Θέλει να κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους»

 

Κρούσματα: 
68.419.227
Ανέρρωσαν: 
44.125.356

Θάνατοι: 
1.560.736
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Ένταση σημειώθηκε σε απογευματινή εκπομπή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη. Τι συνέβη.

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη, ενόψει της μερικής επανεκκίνησης της αγοράς.

Ειδικότερα, ο κ. Ζορπίδης παρενέβη τηλεφωνικά στον τηλεοπτικό αέρα, τονίζοντας πως μέχρι τις 14 Νοεμβρίου «αλωνίζαν τα σούπερ μάρκετ και πωλούσαν τα πάντα», με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά πως για μία μέρα πωλούσαν παντελόνια, ενώ τη Δευτέρα με το ΦΕΚ, αυτό έπαψε να συμβαίνει.

«Δεν προλάβαμε για ένα 24ωρο» επεσήμανε χαρακτηριστικά, με τον κ. Ζορπίδη να καταγγέλλει πως ο αρμόδιος υπουργός θέλει να κάνει τους πλούσιους, πιο πλούσιους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΕΘ παρέπεμψε τον υπουργό να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου «να δούμε τι λέει».

«Εμείς εδώ ζούμε στη Θεσσαλονίκη, δεν έρχεται εδώ, δεν μπορεί να μην ξέρει δύο χρόνια τι θα πει περιφερειακό επαγγελματικό συμβούλιο» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, ενώ κλείνοντας ο υπουργός επεσήμανε πως «προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας πολιτισμένα», ενώ «όταν οι γιατροί μας εξήγησαν ότι ο κίνδυνος ήταν σε λίγες εβδομάδες να θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς έπρεπε να προστατέψουμε τη ζωή, θα βοηθήσουμε την κάθε επιχείρηση να σταθεί όρθια, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω».

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός είχε αναφέρει πως δεν θέλει να υποκριθεί πως με το click away μπορεί να ισορροπήσει κάποιος επιχειρηματίας τον τζίρο που έχασε στις γιορτές.

«Ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο από τα 15 μου χρόνια, έχω ιδρύσει επιχειρήσεις και νομίζω, ως πωλητής, έχω κάνει πολύ υψηλές πωλήσεις» σημείωσε, προσθέτοντας πως η παράδοση εξ αποστάσεως «είναι ένα μέσο που επιλέξαμε όταν κατέστη φανερό, όταν δεν μπορούσε να ανοίξει η λιανική πώληση, εγώ μάλιστα είμαι υποστηρικτής ενδοκυβερνητικά να ανοίξει», όμως «δεν μπορούσα να υπογράψω την επαναλειτουργία μιας δραστηριότητας πως θα οδηγούσε σε έκρηξη της πανδημίας».

Ζήτησε μάλιστα την κατανόηση του εμπορικού κόσμου, εξηγώντας πως «είμαι μικρός επιχειρηματίας ο ίδιος, δεν θέλω να ακούω ότι βοηθάω τους μεγάλους επιχειρηματίες», ενώ «ο λόγος που επιτράπηκαν οι τηλεφωνικές παραγγελίες και η χρήση του P.O.S έξω από τα κατάστημα είναι για να βοηθήσουμε τη μικρή επιχείρηση που δεν έχει οργανωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου