Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΚΚΕ για απαγόρευση συναθροίσεων: Η κυβέρνηση επιλέγει ξανά το δρόμο του αυταρχισμού

 

ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την απαγόρευση συγκεντρώσεων ως μέτρο αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ως «αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του την απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων αύριο Κυριακή, στο πλαίσιο της επετείου δολοφονίας του 15χρονου τότε Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα σημειώνεται ότι μετά το «κρεσέντο καταστολής» κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση «επιλέγει ξανά τον δρόμο του αυταρχισμού και της αυτογελοιοποίησης».

«Η κυβέρνηση, μετά το κρεσέντο καταστολής τις ημέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου, επιλέγει ξανά το δρόμο του αυταρχισμού, αλλά και της αυτογελοιοποίησης, μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, σε όλη την Επικράτεια» σχολιάζει το ΚΚΕ.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του λαού» γεγονός που αναδεικνύεται από «τα πεπραγμένα της στο κομμάτι της δημόσιας υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση αναφέρει πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία «ως ευκαιρία» για να γενικεύσει την «καταστολή και περιστολή των λαϊκών ελευθεριών» και την «μονιμοποίηση τέτοιων απαράδεκτων απαγορεύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου