Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Θεοχάρη για τη «ζηλευτή θέση» της Ελλάδας σε νεκρούς από κορονοϊό στην Ευρώπη

 Χάρης Θεοχάρης

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2108)
Βρείτε μας

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία της COVID-19 στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή επεσήμανε πως η χώρα μας κατατάσσεται στην 30η θέση όσον αφορά τους νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού.

«Τέλος και κλείνω με αυτό. Για το αν είμαστε σε καλή θέση: 30η στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. 30η, ε μια ζηλευτή θέση. Δεν θα θέλαμε ούτε έναν θάνατο, ούτε έναν. Η κυβέρνηση δεν χαίρεται για την προσπάθειά της, τα αποτελέσματα δεν είναι αποτελέσματα της ελληνικής κυβέρνησης, είναι αποτελέσματα της πειθαρχίας».

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού επεσήμανε πως: «αν η κατάσταση είχε ξεφύγει δεν θα ήμασταν από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη. Αν ο τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα τότε θα το είχαμε τον Αύγουστο, ενώ θα ήταν κόκκινα τα νησιά, όχι η Βόρεια Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες τα κρούσματα συνδέονται με την κινητικότητα. Κόντρα στις προσπάθειες δυσφήμισης της χώρας, η χώρα βραβεύεται. Μπορεί να μην ταιριάζει στην αφήγησή σας και στο παραμύθι που πλάθετε, όμως τα βραβεία είναι υπαρκτά».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως ο κ. Θεοχάρης, ο υπουργός που διαχειρίστηκε «με καταστροφικό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, σήμερα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η θέση της χώρας μας είναι "ζηλευτή" ως προς τον αριθμό νεκρών από την πανδημία».

«Η αλαζονεία της κυβέρνησης και του κ. Θεοχάρη το καλοκαίρι μάς έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά και το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της χώρας είναι 124.534, οι διασωληνωμένοι σήμερα ανέρχονται σε 552 και οι νεκροί από την άφιξη της πανδημίας στην Ελλάδα αγγίζουν τους 3.625με 85 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου