Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Βροχές, κρύο και χιόνια επιφυλάσσει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες.

 Καταιγίδα

ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Βροχές, κρύο και χιόνια επιφυλάσσει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες.

Νέα μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται από την Πέμπτη.

Η νέα είσοδος διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών προβλέπεται να φέρει βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όσο και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις του καιρού, νέα κακοκαιρία με πολικές θερμοκρασίες, βρίσκεται προ των πυλών, όσον αφορά στο τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, βροχές αναμένεται να πλήξουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ νέα κακοκαιρία ξεκινά από το απόγευμα της Κυριακής προς Δευτέρα, αν και η θερμοκρασία δεν θα ξεφύγει από τα κανονικά επίπεδα της εποχής.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο την Πέμπτη τα 8 μποφόρ.

Για την Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή, ενώ ο υδράργυρος θα δείξει μεταξύ 14 και 16 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, για σήμερα Τετάρτη (2/12) αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, όπως και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει πάντως αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Για σήμερα, Τετάρτη 2/12, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και πιθανώς στην Κρήτη.

Στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο υδράργυρος θα δείξει από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 7 βαθμούς), 7 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα9 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα11 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ωστόσο θα ενισχυθούν τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ωστόσο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, με τους ανέμους να πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Από την άλλη στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Πού θα βρέξει την Πέμπτη και την Παρασκευή

Αύριο Πέμπτη (3/12), τέλος, αναμένονται ξανά βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια κυρίως, με έντονα φαινόμενα να κάνουν πιθανώς την εμφάνισή τους στο Ιόνιο, όπως και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Παράλληλα, στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή αύξηση. Την Παρασκευή, βροχές που θα αρχίσουν από τα δυτικά θα επηρεάσουν σταδιακά σχεδόν όλη τη χώρα, ενώ στα βορειοδυτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου