Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Γώγος: Μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Εκκλησίας για τα Χριστούγεννα

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Το «πράσινο φως» στα αιτήματα της Εκκλησίας, τα οποία χαρακτήρισε «ήπια», ενδέχεται να ανάψει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των 9 ατόμων δημιουργεί σύγχυση και δεν απέκλεισε να συζητηθεί ξανά το θέμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη λειτουργία των εκκλησιών ενόψει των εορτών, αλλά και για τα αιτήματα τα οποία έθεσε χθες (14/12) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι είναι ήπια, εκτιμώντας ότι η Επιτροπή θα τα κάνει τελικά αποδεκτά.

Μόνο άτομα της ίδιας οικογένειας στο σπίτι

Από εκεί και πέρα, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι.

Εξήγησε μάλιστα ότι ο περιβόητος αριθμός 9 δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι.

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν γίνεται να υπάρχει ρεβεγιόν με μια μόνο οικογένεια.

Αφού κατέστησε ωστόσο σαφές πως όλα τα μέλη της επιτροπής συμφωνούν για το «γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι», παραδέχθηκε ότι έχει δημιουργηθεί μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9.

«Αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», κατέληξε ο καθηγητής ξεκαθαρίζοντας ότι η επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει, αλλά όργανο που γνωμοδοτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου