Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Πέτσας: Το αργότερο Σάββατο οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο – Τι είπε για το ωράριο κυκλοφορίας

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (533)
Βρείτε μας

Ένα χρονοδιάγραμμα για τις ανακοινώσεις σχετικά με τη «δεύτερη γραμμή» ανοίγματος δραστηριοτήτων στη χώρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας έδωσε το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων σημειώνοντας πως αύριο, μεθαύριο ή το αργότερο το Σάββατο θα έχουν γίνει γνωστά τα πλάνα της κυβέρνησης.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, έγινε μία σύσκεψη με αντικείμενο τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, όπως γνωστοποίησε, και εντός της μέρας θα ακολουθήσουν κι άλλες. 

Παρότι βλέπουμε πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αυτή δεν είναι ικανοποιητική, συμπλήρωσε και επεσήμανε πως αυτό έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε, θα παραμείνουν κλειστά έως και τις 7 Ιανουαρίου: σχολεία, διασκέδαση, χιονοδρομικά κέντρα, ενώ δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση από την Επιτροπή των Ειδικών σχετικά με διαφοροποίηση στα μέτρα από περιοχή σε περιοχή.

Επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας

Ο ίδιος σημείωσε πως θα υπάρξει μία επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας ώστε να διευκολυνθούν τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει μία λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για να μετακινηθεί ο κόσμος.

Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα επιτρέπονται έως και 9 άτομα, υπενθύμισε. 

Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της καραντίνας των 10 ημερών που έχει επιβληθεί σε όσους εισέρχονται στη χώρα από την Παρασκευή 18/12 έως την Πέμπτη 7/1.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Όσον αφορά στις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας τόνισε πως είμαστε κοντά στο να βρεθεί η «χρυσή τομή» για το ζήτημα.

Χθες, όπως είπε, έγινε μία καλή συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου επί του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου