Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Καχυποψία και φόβος στην εποχή του κορονοϊού

Καχυποψία και φόβος στην εποχή του κορονοϊού
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ



Συγκλονίζει με την ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νοσηλεύτριας που εργάζεται σε νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού. Όπως αποκαλύπτει της αρνήθηκαν να νοικιάσει διαμέρισμα επειδή οι ένοικοι της πολυκατοικίας φοβήθηκαν μήπως κολλήσουν κορονοϊό. 

Η ίδια περιγράφει το εξοργιστικό περιστατικό λέγοντας πως αφού βρήκε σπίτι και έδωσε εγγύηση στον ιδιοκτήτη, μία ημέρα την ενημέρωσαν ότι πρέπει να ακυρωθεί η ενοικίαση, καθώς οι ένοικοι της πολυκατοικίας πληροφορήθηκαν ότι δουλεύει σε ΜΕΘ.

«Στενοχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για τη δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό», αναφέρει χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Valia Vl

Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι.
Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω.

Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα. 

...See More

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου