Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτική Προστασία: Οι οδηγίες προστασίας για τη νέα κακοκαιρία


ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συμβουλές προστασίας για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα από αργά το απόγευμα δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οδηγίες προστασίας παρέχει στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει όλες τις περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία και τις καλεί να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τα έντονα φαινόμενα.

Παράλληλα, γίνεται σύσταση στους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα στη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Οι συμβουλές προστασίας

Για τις περιοχές, οι οποίες αναμένεται να επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα, η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να:

  • Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές τους δεν είναι φραγμένες
  • Αποφεύγουν τη διάσχιση χειμάρρων και ρεμάτων κατά τη διάρκεια των εντόνων φαινομένων
  • Αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές

Αλλά και να:

  • Προφυλαχτούν αμέσως σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, καταφεύγοντας σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε
  • Αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, αναρτημένες πινακίδες και περιοχές όπου μπορεί να αποκολληθούν αντικείμενα και να πέσουν στο έδαφος
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία θα πλήξει:

  • Την Παρασκευή (11-12-2020) από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο (12-12-2020) την Αττική. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Το Σάββατο (12-12-2020) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά διαστήματα την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα.
    Την Κυριακή (13-12-2020), την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα βαθμιαία τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.
  • Τη Δευτέρα (14-12-2020) την ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή από νότιες διευθύνσεις και εντάσεως 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο  (11-12-2020) και στο Αιγαίο το Σάββατο (12-12-2020) και την Κυριακή (13-12-2020). Βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) εντάσεως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου