Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

«Παράθυρο» Πέτσα για νέα τοπικά lockdown - Τι είπε για τις μετακινήσεις στις γιορτές

 Χριστούγεννα με lockdown.

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (702)
Βρείτε μας

«Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων τοπικών lockdown, εάν αυξηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού.

«Πολύ μεγάλη προσοχή» συνέστησε, εκ νέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την περίοδο των γιορτών, τονίζοντας άλλωστε ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι. 

Παράλληλα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα τοπικά lockdown, εάν αυξηθούν τα κρούσματα

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το βασικό στοίχημα, για την εορταστική περίοδο, είναι να «μην ανοίξουμε τον κύκλο», σημειώνοντας ότι δεν εξετάζονται μέχρι στιγμής άλλα μέτρα, αλλά περισσότεροι έλεγχοι.

«Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων η αστυνομία θα τον σταματήσει και θα τον ελέγξει» παρατήρησε, για παράδειγμα, τονίζοντας ότι το πρόστιμο θα είναι πολύ βαρύ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το γιορτινό τραπέζι το μεσημέρι και όχι το βράδυ.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον κωδικό μετακίνησης που θα πρέπει να στέλνουν οι πολίτες, παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για να μεταβούν στο γιορτινό τραπέζι, σημείωσε ότι είναι ο αριθμός «6»

Αναφορικά με τα υφιστάμενα μέτρα και την πορεία της πανδημίας, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε μία περιοχή δεν συμπίπτουν με αυτά της γενικής επικράτειας, εάν δηλαδή καταγραφεί άνοδος των κρουσμάτων, θα μπορούσαν να επιβληθούν και άλλα τοπικά lockdown. 

«Ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά» σχολίασε. 

«Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες» σημείωσε ακόμη. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, εκεί δηλαδή όπου το ιικό φορτίο είναι χαμηλό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο το φαινόμενο μιας «καθαρής περιοχής» μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση και επομένως μια νέα έξαρση του κορονοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου