Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Κικίλιας: Ο εμβολιασμός θα είναι μια πρωτοφανής υγειονομική άσκηση Newsroom Newsroom

 

Κυβέρνηση 


Εθνική ομοψυχία στο τεράστιο υγειονομικό εγχείρημα του εμβολιασμού ώστε να ξεπεραστεί η κρίση της πανδημίας, ζήτησε από το σύνολο των κομμάτων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2021.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η φετινή συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό διεξάγεται μέσα στη δίνη τής μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε ο κόσμος τα τελευταία 100 χρόνια, ωστόσο, είπε, μπορούμε να δούμε την αρχή του τέλους της. 

«Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και η ερευνητική κοινότητα σε μία τιτάνια ομολογουμένως προσπάθεια, έφτασε με ασφάλεια πλέον στην παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζετε, συμμετέχει στην κοινή προμήθεια εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κράτη-μέλη. Στο πλαίσιο αυτό εξελίσσεται το δικό μας εθνικό project εμβολιασμού των Ελλήνων πολιτών. Σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς υγειονομικές συνθήκες, τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των πολιτών και υπό τις οδηγίες των επιστημόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», υπογράμμισε ο υπουργός. 


Ο Β. Κικίλιας σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται συνεχώς και συμμετέχει σε σημαντικές συσκέψεις, ενώ το υπουργείο Υγείας μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για το κοινό καλό και την αντιμετώπιση προβλημάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες θα έχουν πλήρη ενημέρωση με διαφάνεια και αμεσότητα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω», τόνισε
«Δεν πρόκειται για μία απλή διαδικασία εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός για τον Covid-19 θα είναι μια πρωτοφανής υγειονομική άσκηση με πρωτόγνωρες δυσκολίες στην εφαρμογή της. Όπως ήδη βλέπουμε από τις χώρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία, είναι ένα πολυσύνθετο, δύσκολο και πολύ απαιτητικό έργο, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Απαιτεί εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό, εκατοντάδες επιμέρους παραμέτρους που πρέπει να προβλεφθούν, μεγάλη ακρίβεια στην επιχειρησιακή του εκτέλεση», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου