Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Πέτσας: Τι ισχύει για SMS και λιανεμπόριο - Ποιοι εξαιρούνται για μετακίνηση σε άλλο νομό

 

Κρούσματα: 
67.230.563
Ανέρρωσαν: 
43.224.693

Θάνατοι: 
1.538.901
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (524)
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα της αγοράς, τα SMS, τη νυχτερινή κυκλοφορία και τις μετακινήσεις σε άλλους νομούς, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για τα μέτρα που θα ισχύσουν εν μέσω της εορταστικής περιόδου μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εν αναμονή και των νεότερων ανακοινώνσεων στο τέλος της εβδομάδας. 

Προβαίνοντας σε διευκρινίσεις σχετικά με όσα ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα, σημείωσε ότι με το άνοιγμα της αγοράς, θα συνεχίσει να ισχύει η μετακίνηση με sms, ενώ θα μπορούσε να επέλθει νέα ρύθμιση για τη νυχτερινή κυκλοφορία. Παράλληλα, ανέφερε συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα εξαιρούνται από την απαγόρευση των μετακινήσεων σε άλλους νομούς. 

Ο ίδιος, μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι «μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού». 

Σε ό,τι αφορά την εστίαση που θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι αυτό σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν ούτε τα καφέ και τα εστιατόρια.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις, και εν όψει των νέων ανακοινώσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί τα άνοιγμα της αγοράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : YOUTUBE/ MEDIAGOVGR
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Σχετικά με τη μετακίνηση με sms, ο ίδιος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ισχύει και μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προσθέτοντας ότι θα επιτρέπονται και τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Εντούτοις, οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες δεν θα επιτραπούν. Από το μέτρο αυτό, πάντως, εξαιρούνται εργαζόμενοι σε άλλους νομούς και φοιτητές.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους» είπε ακόμη σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων λόγω των γιορτών. 

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες» τόνισε.

Όσον αφορά στις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας είπε τέλος ότι «δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2 - 3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

Σημειώνεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά η εστίαση, τα σχολεία,η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από όσες έχουν εγκριθεί από την υγειονομική Επιτροπή) και τα χιονοδρομικά κέντρα. Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια, οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν γνωστές στο τέλος της εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου