Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόστιμα σε μαθητές - Βίντεο

 Πλεξιγκλάς σε σχολείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2490)
Βρείτε μας

Έντονες επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, αναφορικά με πρόστιμα σε μαθητές.

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, σχετικά με την πιθανότητα επιβολής προστίμων σε μαθητές. 

Σε συνέντευξή της στο Mega και ερωτώμενη πώς θα ελέγχονται οι μαθητές μετά το πέρας των μαθημάτων τους και εάν θα τους επιβάλλονται πρόστιμα, η κ. Μακρή σημείωσε πως «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό»

Δεν μπόρεσε να ορίσει ακριβές χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα μπορούν οι μαθητές να μεταβούν από το σχολείο στο σπίτι, ωστόσο τόνισε πως θα έχουν συγκεκριμένο χρόνο. «Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος» επισήμανε.

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις της κα Μακρή, με το κόμμα να κάνει λόγο για «επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία».

«Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες» τονίζει, χαρακτηριστικά, το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

«Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές», προειδοποιεί το κόμμα και καταλήγει: «Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου