Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα των ραντεβού - Η διαδικασία

 

Κρούσματα: 
89.416.403
Ανέρρωσαν: 
59.096.648

Θάνατοι: 
1.922.620
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (967)
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των Ελλήνων κατά του κορονοϊού. «Στον αέρα» τη Δευτέρα η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών.

«Πρεμιέρα» κάνει αύριο, Δευτέρα, η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 καθώς σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, από τις 20 Ιανουαρίου θα λάβουν τις δόσεις εμβολίων οι πολίτες άνω των 85 ετών.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αναμένεται να εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα, ενώ τέλη του τρέχοντος μήνα θα ολοκληρωθεί ο η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που άρχισε στις 4 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, 120.000 άτομα στις κατηγορίες των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης θα εμβολιαστούν επίσης μέχρι 20 Ιανουαρίου.

Πώς θα δείτε αν ανήκετε σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας 

  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).  

Προγραμματισμός Ραντεβού 

Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και  το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

  1. Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  2. Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 
  3. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία. 

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού, ενώ μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Υπενθύμιση του ραντεβού 

Μάλιστα, τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Ακολούθως, ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού, ενώ το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ). 

Μετά, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, που θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.

Μέχρι χθες, Σάββατο 9 Ιανουαρίου είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση του εμβολίου 40.163 άτομα, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα  να εμβολιαστούν 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει για αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου