Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Επιστρέφει το click away: Την Πέμπτη η κρίσιμη συζήτηση για το άνοιγμα των καταστημάτων

 Click away στην Πάτρα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (879)
 0  0  0
Βρείτε μας

Η μέθοδος του click away αναμένεται να επανέλθει από την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Επιστρέφει το click away στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Blue Sky, το βράδυ της Δευτέρας, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους θα αποφασιστεί το πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Και όπως επισήμανε, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα επιστρέψει το click away από τις 11 Ιανουαρίου.

«Την Πέμπτη θα έχουμε νέα συζήτηση. Για τους επιδημιολόγους, κρίνονται κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες, καθώς θα έχουν εικόνα για την περίοδο των Χριστουγέννων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 11 του μηνός θα επιστρέψουμε στο click away» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σταμπουλίδης: Τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά κανονικά το click away

Τη Δευτέρα θα ξαναλειτουργήσει το click away, όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», το πρωί της Τρίτης.

Όπως υπογράμμισε, η λειτουργία του click away είχε τεθεί σε αναστολή για λίγες ημέρες και από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το «πάγωμα» για μια εβδομάδα έγινε «γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια».

«Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος. Περιορίζουμε την κινητικότητα και αυτό θα βοηθήσει στο να διευρύνουμε την υγειονομική ζώνη ώστε τα σχολεία να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια» σχολίασε.

Ενώ για τα σενάρια για άνοιγμα των καταστημάτων με μια νέα μέθοδο, αυτή του «click in shop», επισήμανε ότι αυτό δεν θα γίνει από τη Δευτέρα.

«Είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα» σχολίασε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου