Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Γερμανία: Στοιβαγμένα φέρετρα με τη λέξη «COVID» σε αποτεφρωτήριο

  Στοιβαγμένα φέρετρα με χαραγμένη τη λέξη «COVID»

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1870)
Βρείτε μας

Γεμίζουν τα αποτεφρωτήρια στη Γερμανία, καθώς οι απώλειες λόγω του κορονοϊού συνεχίζονται. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από κρεματόριο στο Μάισεν, όπου φέρετρα στοιβάζονται σε αίθουσες και διαδρόμους.

Αποκαρδιωτικές είναι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και στις οποίες φαίνονται στοιβαγμένα φέρετρα με ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, στο κρεματόριο του Μάισεν στη Γερμανία.

Φέρετρα στοιβαγμένα σε αποτεφρωτήριο στη Γερμανία
© AP PHOTO / ROBERT MICHAEL
Φέρετρα στοιβαγμένα σε αποτεφρωτήριο στη Γερμανία

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του AP, τα φέρετρα τοποθετούνται σε άδεια γραφεία και διαδρόμους. Πολλά από αυτά είναι τυλιγμένα με πλαστικό, ενώ άλλα φέρουν ταμπέλες που γράφει «κίνδυνος μετάδοσης», «επείγον» ή απλά «COVID».

Στοιβαγμένα φέρετρα με τη λέξη «COVID» σε αποτεφρωτήριο
© AP PHOTO / MARKUS SCHREIBER
Στοιβαγμένα φέρετρα με τη λέξη «COVID» σε αποτεφρωτήριο

Το συγκεκριμένο κρεματόριο, σε φυσιολογικές συνθήκες, θα είχε 70 με 100 φέρετρα. Τώρα, τα φέρετρα ανέρχονται σε 300, ενώ κάθε ημέρα φτάνουν δεκάδες σοροί ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή λόγω του κορονοϊού. 

Ο διευθυντής στο κρεματόριο του Μάισεν αναφέρει ότι το προσωπικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά το γεγονός ότι τα φέρετρα πρέπει να παραμένουν κλειστά, περιπλέκει επιπλέον τη διαδικασία. 

«Είναι δική μας δουλειά, έχουμε δει πολλές φορές πολλές φορές τον θάνατο» δηλώνει ο Joerg Schaldach. «Το πρόβλημα που βλέπουμε είναι ότι οι συγγενείς που πενθούν, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Και προς το παρόν, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για λόγια παρηγοριάς, διότι παρέδωσαν τον αποθανόντα αγαπημένο τους στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια δεν τον ξαναείδαν» λέει χαρακτηριστικά. 
Η λέξη «COVID» γραμμένη πάνω σε φέρετρο
© AP PHOTO / MARKUS SCHREIBER
Η λέξη «COVID» γραμμένη πάνω σε φέρετρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου