Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ φέρεται να ανακάλεσε άδεια της Intel για συνεργασία με τη Huawei

 


TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση Τραμπ έβαλε σε μαύρη λίστα τη Huawei και άλλές κινεζικές εταιρείς το 2019 στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο, αλλά έχει εκδώσει εξαιρέσεις για αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Intel και της Microsoft.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ανακαλέσει τουλάχιστον μία από τις άδειες της Intel για πώληση εξαρτημάτων στην Huawei, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές εξοικειωμένες με το ζήτημα. 

Μαζί με την Intel, αρκετοί άλλοι προμηθευτές της Huawei φέρονται να είχαν ειδοποιηθεί ότι οι άδειες θα ανακληθούν και η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να απορρίψει «δεκάδες» αιτήσεις.

Πριν από την απόφαση, η έγκριση περίπου 150 αδειών εξαγωγής αξίας 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να καθυστέρησε εν μέσω εσωτερικής διαμάχης μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών της Ουάσιγκτον, ανέφερε μια από τις πηγές του Reuters.

Παρά την ένταξη της σε μαύρη λίστα πριν από δύο χρόνια, η Huawei συνεχίζει να χρησιμοποιεί εξαρτήματα Intel, συμπεριλαμβανομένων επεξεργαστών, για πολλά από τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των νέων φορητών υπολογιστών της σειράς MateBook X Pro και MateBook 13/14.

Τον Μάιο του 2019, το υπουργείο Εμπορίου απαγόρευσε στη Huawei και 70 από τις θυγατρικές της να κάνουν συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες αλλά έκτοτε εξέδωσε μια σειρά εξαιρέσεων που τους επέτρεπαν να συνεχίσουν να πωλούν εξαρτήματα και τεχνολογία στον κινεζικό κολοσσό.

Τον περασμένο μήνα, οι Financial Times ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο απογοητευμένοι από τους περιορισμούς των ΗΠΑ, με τους αμερικανούς πωλητές τεχνολογικού εξοπλισμού να μπορούν εύκολα να παρακάμψουν τους περιορισμούς και να πουλήσουν προϊόντα στην Κίνα και να γεμίσουν ένα κενό που άφησαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες φοβούμενες κυρώσεις.

Επιχειρηματικές και διπλωματικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι, ενώ οι αμερικανικές εταιρείες είχαν λάβει εξαιρέσεις για να συνεχίσουν να προμηθεύουν την Huawei, οι ευρωπαίοι προμηθευτές έχουν ουσιαστικά λάβει απαγόρευση να κάνουν το ίδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου