Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ορκωμοσία Μπάιντεν: LIVE όλες οι εξελίξεις από τις ΗΠΑ

 

Κρούσματα: 
96.308.335
Ανέρρωσαν: 
53.186.114

Θάνατοι: 
2.060.792
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ορκωμοσία Μπάιντεν σήμερα και οι ΗΠΑ αλλάζουν σελίδα στην πολιτική ιστορία τους με τον νέο πρόεδρο των Δημοκρατικών να διαδέχεται τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω άκρως πολωμένου κλίματος και την Ουάσιγκτον να θυμίζει «φρούριο» υπό τον φόβο επεισοδίων.

Ο Τζο Μπάιντεν γίνεται και επίσημα σήμερα ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς επικράτησε στην εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου του απερχόμενου Προέδρου και υποψηφίου με τους Ρεπουμπλικάνους, Ντόναλντ Τραμπ

Ο τελευταίος είχε ανακοινώσει λίγες ημέρες νωρίτερα πως δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας υποστηρίζοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή πως η νίκη του Μπάιντεν στις ήταν αποτέλεσμα «απάτης».

Η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία των ΗΠΑ πέραν της στάσης του Τραμπ, στιγματίστηκε και από τα σφοδρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από λίγες ημέρες στο Καπιτώλιο, με υποστηρικτές του απερχόμενου Προέδρου να εισβάλλουν στο κτίριο, λεηλατώντας το. Τα επεισόδια είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Αντί για την καθιερωμένη παρουσία των πολιτών, στη σημερινή τελετή στην Ουάσινγκτον θα βρίσκονται 25.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με τη στρατιωτική δύναμη που υπηρετούσε σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Παράλληλα, οι σταθμοί του μετρό στην περιοχή είναι κλειστοί, ενώ δρόμοι και γέφυρες είναι αποκλεισμένοι.

Ο Μπάιντεν θα καλέσει τους Αμερικανούς σε ενότητα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας μετά την ορκωμοσία, μια διαδικασία κατά την οποία στο παρελθόν έχουν καταγραφεί επεισοδιακά περιστατικά. Στους εορτασμούς θα δώσουν το «παρών» μέλη της Γερουσίας, του Ανώτατου Δικαστηρίου καθώς και οι πρώην πρόεδροι, Μπαράκ Ομπάμα -ως στενός φίλος του Μπάιντεν- ο Τζορτζ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον.

Έχουν, επίσης, προσκληθεί μέλη διπλωματικών αποστολών, όπως ο Ρώσος πρέσβης Ανατόλι Αντόνοβ, ο οποίος ενημέρωσε το Sputnik πως θα δώσει το «παρών».

Νεα μηνύματα
  • 17:24

    Το Ανώτατο Δικαστήριο εκκενώνεται μετά από απειλή για βόμβα

  • 17:23

    Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο

    Ο Ντόναλντ Τραμπ

    Η τελευταία ομιλία Τραμπ: «Θα επιστρέψω» - Βίντεο

    Με εμφανή την πικρία του ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρέτισε τον αμερικανικό λαό πριν αναλάβει την εξουσία ο Μπάιντεν.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 17:20

    Όλα έτοιμα για την ορκωμοσία Μπάιντεν

    Με την παρουσία χιλιάδων μελών των δυνάμεων ασφαλείας και την ηχηρή απουσία του κόσμου εν μέσω πανδημίας αλλά και του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον νέο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που ορκίζεται 46ος Πρόεδρος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου