Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού στις 10 Φεβρουαρίου για τους 60-64 και στις 12 για τους 75-79

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2709)
Βρείτε μας

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς πολιτών 60 έως 64 καθώς και 75 με 79 προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε επεξηγήσεις για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προαναγγέλοντας το άνοιγμα της πλατφόρμας για ακόμα δύο ηλικιακές κατηγορίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για τους 60 έως 64 ετών και στις 12 Φεβρουαρίου για τους 75 έως 79.

Όπως τόνισε η πλατφόρμα για τους 60 με 64 αφορά μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Αντιστοίχως οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Παράλληλα προανήγγειλε δύο μεγάλα εμβολιαστικά σημεία για ραντεβού όπου το ένα θα βρίσκεται στην Helexpo στην Αθήνα και το άλλο στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, επί του παρόντος σύμφωνα με τον ίδιο έχουν πραγματοποιηθεί 410.000 εμβολιασμοί πολιτών ποσοστό που αφορά το 3,9% του συνολικού πληθυσμού.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των γιατρών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι πάνω από το 73% έχει εμβολιαστεί σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες ενώ ψηλά είναι τα ποσοστά και στο υγειονομικό προσωπικό.

Από τις 15 Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός των 60-64

Αν και οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα από τις 10 Φεβρουαρίου, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμβολιασμός τους ξεκινά από τις 15 Φεβρουαρίου μόνο με τα εμβόλια της AstraZeneca.

Παράλληλα, η χώρα μας σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους έχει ήδη παραλάβει 45.000 εμβόλια της AstraZeneca.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε λόγος για ένα παράλληλο σύστημα εμβολιασμών καθώς με άλλα εμβόλια θα εμβολιαστούν οι 60 με 64 και με άλλα οι 75 έως 79.

Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα σήμερα – Στα ύψη Εύβοια και Αχαΐα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 638 νέα κρούσματα κορονοϊού. Παράλληλα, 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι 70 έτη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα ακόμη 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τη φονική νόσο.

Η Αττική συνεχίζει να κατέχει την θλιβερή πρωτιά σε ημερήσια κρούσματα καθώς καταγράφει 321 νέες μολύνσεις. Το κέντρο της Αθήνας, η δυτική Αθήνα και ο νότιος τομέας συγκεντρώνουν τα περισσότερα νέα κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Πειραιάς, η Ανατολική Αττική και ο Βόρειος Τομέας.

Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 44 κρούσματα

  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 38 κρούσματα

  • Δυτική Αττική: 3 κρούσματα

  • Δυτικός Τομέας Αθηνών:57  κρούσματα

  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 80 κρούσματα

Επίσης:

  • Νησιά: 2 κρούσμα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 50 κρούσματα
  • Πειραιάς: 47 κρούσματα.

Στην Εύβοια η εικόνα είναι επίσης επιβαρυμένη καθώς η περιφέρεια καταγράφει 46 νέα κρούσματα, ενώ και η Αχαΐα διατηρείται υψηλά με 39 νέες μολύνσεις. Στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης καταγράφηκαν τη Δευτέρα 80 νέα κρούσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου