Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Σταθερά ψηλά τα κρούσματα: Ακόμη 1.424 σήμερα και 23 θάνατοι - Ανησυχία για τους διασωληνωμένους

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2801)
Βρείτε μας

Συνολικά 1.424 νέα κρούσματα και ακόμη 23 θάνατοι καταγράφηκαν σήμερα Σάββατο στη χώρα μας, με τον αριθμό να παραμένει υψηλός.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι 1.424, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 178.918, από τα οποία το 51.8% άνδρες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

Βάσει των κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών, τα 47 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.272 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι 325 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες

Η περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και η αξιοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. 

Αναλυτικά, σχεδιάζεται η αξιοποίηση 101 κρεβατιών σε ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία θα μεταφερθούν για νοσηλεία γενικά περιστατικά, non COVID, με χρέωση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της Αττικής, ενώ έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής. 

Ανησυχία από την Αττική

Παραμένει η ανησυχητική κατάσταση στην Αττική, αφού παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην επικράτεια, τα κρούσματα στην πρωτεύουσα παραμένουβ στα ύψη.

Συγκεκριμένα, σήμερα καταγράφηκαν 680 νέα κρούσματα.

Τη ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 155.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου