Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Αττική: Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 - Απομακρύνεται το σενάριο ολικού lockdown

 

Κρούσματα: 
103.516.021
Ανέρρωσαν: 
57.436.606

Θάνατοι: 
2.240.916
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα παραμένει στο τραπέζι και για την Αττική, όπου τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση  τις τελευταίες ημέρες.

Την έντονη ανησυχία των αρχών έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση και την Επιτροπή των Λοιμοξιωλόγων τα κρούσματα που συγκεντρώνονται στην Αττική το τελευταίο διάστημα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 

Με το λεκανοπέδιο να έχει εισέλθει στις «κόκκινες ζώνες» της πανδημίας, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά με την αυστηροποίηση των μέτρων να εξετάζεται σοβαρά.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται o ΣΚΑΪ εκτιμούν πως είναι πολύ κρίσιμο το επόμενο 48ωρο ενώ και σήμερα αναμένεται τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Μάλιστα, κυβερνητικό στέλεχος φέρεται να ανέφερε στο ίδιο Μέσο πως προς το παρόν δεν οδεύουμε σε ολικό lockdown και δεν εξετάζεται σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή.

Αυτό που εξετάζεται είναι επιπλέον μέτσα στην Αττική, όπως το ωράριο κυκλοφορίας και πιθανές παρεμβάσεις στο λιανεμπόριο. Για την τελική απόφαση Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένονται τα τελευταία δεδομένα και οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. 

Επίσης, η ίδια πηγή εκτιμά πως δεν προκρίνεται το κλείσιμο των σχολείων για την προσεχή Δευτέρα.  

Ο Χρυσοχοΐδης «δείχνει» απαγόρευση κυκλοφορίας

Νωρίτερα , ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00.

«Είναι κάτι που θα το δούμε» είπε σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής προειδοποίησε και τόνισε πως ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα, θα ληφθούν και οι αντίστοιχες αποφάσεις.  

Τέλος, επιβεβαίωσε πως την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου